Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Problema deşeurilor medicale în municipiul Chişinău trebuie rezolvată definitv şi în regim de urgenţă

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 10 mai 2011

De 14 ani în municipiul Chişinău nu este construit un cuptor de incinerare a deşeurilor medicale. Această gravă problemă a fost abordată astăzi de angajaţii Spitalului Clinic Municipal nr.1, la întîlnirea cu candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău din partea PD, Valentina Buliga.

Deşi costul proiectului nu este mare şi medicii au găsit chiar şi investitor pentru construcţia acestui cuptor de incinerare, nu a existat însă putere politică de decizie. Medicii nu au găsit susţinere la Consiliul Municipal, ba mai mult au întîmpinat doar piedici. Ei s-au adresat candidatului Valentina Buliga să includă în agenda sa daca va veni la functia de primar rezolvarea acestei probleme, şi şi-au arătat încrederea că doar un specialist din domeniu, cum este Valentina Buliga, ce este specialist în farmaceutică poate înţelege gravitatea problemei şi poate veni cu susţinere şi soluţii de rezolvare.

Candidatul PD s-a arătat surprinsă că pînă astăzi această chestiune ramîne deschisă şi că administraţia publică locală nu conştientizează la ce pericol epidemic expune populaţia nesoluţionînd problema.

Consiliul municipal trebuie să-şi onoreze obligaţiunile de fondator şi gestionar, şi să-şi amintească de spitalele municipale nu doar în campaniile electorale sau la numirea directorilor, dar şi atunci cînd există probleme să le soluţioneze, iar de obligaţiunea viitorului primar general este să insiste ca problema deşeurilor medicale să fie rezolvată definitv şi în regim de urgenţă.

Sursa: www.buliga.md