Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

“Umbrelă economică” pentru Valentina Buliga

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 12 mai 2011

“Umbrelă economică” pentru Valentina Buliga, asta i-a promis electoratului Ministrul Economiei, membru al Partidului Democrat din Moldova, Valeriu Lazăr colegei sale de partid, dacă aceasta va accede la funcţia de primar general al municipiului Chşinău. În cadrul unei întîlniri cu alegătorii, Valentina Buliga a menţionat că pînă în prezent municipiul nu are o ofertă investiţională reală şi de facto. Primăria astăzi nu are ce prezenta eventualilor investitori decît invitaţii, fără suport. Echipa economiştilor democraţi vine cu o abordare sistemică a problemei atragerii investiţiilor străine în municipu şi crearea locurilor noi de muncă.

“Parcurile tehnologice sînt salvarea Chişinăului”, spune echipa PDM. Aceste parcuri vor fi constituite pe platformele patrimoniului marilor întreprideri moştenite de la sistemul sovietic şi care astăzi sunt conservate, dar de facto furate pînă la temelie. Trebuie realmente să deschidem poarta Chişinăului pentru investitorii străini, dar trebuie să ştim că ei vor dori să intre doar dacă vor avea un exponent politic credibil la cîrma municipalităţii şi aceasta poate fi doar Valentina Buliga, a menţionat ferm Valeriu Lazăr. Umbrela logistică, dar şi suport economic pentru candidadtul PDM va deveni echipa de miniştri şi de deputaţi ai partidului, care crede că a venit timpul armistiţiului între Administraţia Publică Centrală şi Locală. Angajamentul de a deschide 10 mii de locuri de muncă este unul realist, afirmă candidatul PDM, Valentina Buliga. Primul pas va fi reorganizarea întreprinderii Tracom prin constituirea unui parc industrial şi deschiderea cîtorva mii de locuri de muncă. Pentru a face Chişinăul atractiv trebuie să avem elaborate strategii durabile de dezvoltare, şi începutul trebuie să fie aprobarea planului urbanistic general, care stabileşte obiective clare de dezvoltare industrială şi de infrastructură. Investitorii trebuie să vadă competenţă şi că există o abordare sistemică a problemei, şi atunci creşte credibilitatea Administraţiei.

Un primar cu o vastă experienţă de Administrare la nivel central, cum este Valentina Buliga va aduce acea credibilitate imaginei primăriei în faţa partenerilor străini, a ţinut să accentueze Valeriu Lazăr, iar existenţa unui sprijin real din partea echipei guvernamentale şi parlamentare a PDM, o transformă în şansă reală pentru Chişinău de a pleca de pe punctul mort.

Sursa: www.buliga.md