Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Valentina Buliga în “pielea” de Primar General

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 12 mai 2011

Rezolvarea problemei cîinilor vagabonzi prin deschiderea unui azil şi construcţia întreprinderii de prelucrare a deşeurilor, sunt solicitările cheie către viitorul primar, înaintate de angajaţii Întreprinderii “Salubritate” din municipiu, vociferate la întîlnirea cu candidatul PD la funcţia de primar general, Valentina Buliga în această dimineaţă. Valentina Buliga a mers la întreprindere astăzi cu noaptea în cap, înainte de începerea programului de lucru, pentru a vedea în ce condiţii activează angajaţii şi cu ce problem se confruntă ei.

“Pentru un primar general al unei capitale de ţară nu există regim normat de muncă, un primar trebuie să fie şi zi şi noapte la datorie, să vadă şi simtă pe pielea proprie nevoile şi grijile locuitorilor oraşului, doar aşa va putea identifica soluţii viabile”, a menţionat Buliga.

După vizita de documenatre la această întreprindere municipală, candidatul PD a accentuat că este stringent necesar de a renova parcul de maşini pentru salubrizare, pentru a reduce cheltuielile de întreţinere, reparare, dar şi consum de combustibil. Actualmente 80% din parcul de maşini este învechit şi costisitor pentru întreţinut.

Valentina Buliga a specificat că angajaţii acestei întreprinderi necesită a fi protejaţi suplimentar , iar această profesie inclusă în lista celor cu grad sporit de nocivitate, fapt pentru care trebuie să li se ofere posibilitatea de pensionare cu trei ani mai devreme decît alte categorii, de asemeena este de strictă necesitate de a fi majorat salariul pentru aceşti angajaţi, care muncesc în ore nocturne şi în condiţii dificile. Sindicatele întrerpinderii s-au adresat Valentinei Buliga că dacă ajunge primar general să fie rezolvată problema spaţiului locativ pentru angajaţi pentru a opri fluxul de cadre. Buliga a menţionat că “această problemă poate fi rezolvată doar prin parteneriat comun cu întreprinderea, primăria ar putea oferi un teren de construcţie, iar întrerpinderea să construiasca blocul locativ”.

De asemenea s-a accentuat necesitatea de a fi modernizat serviciul de salubrizare: “Dacă dorim să economisim pe viitor resurse financiare şi să creăm un serviciu de calitate, să avem un oraş curat cu adevărat, atunci municipalitatea trebuie să investească bani în aceste servicii. Dacă se doreşte ordine în capitală viitorul primar general trebuie să susţina Regia Salubrizare şi să nu le împiedice activitatea”, a spus candidatul PD, Valentina Buliga.

Sursa: www.buliga.md