Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Oferta PDM pentru asigurarea cu locuri în grădiniţe

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 13 mai 2011

Valentina Buliga, candidatul PDM la funcţia de primar general al mun. Chişinău propune soluţionarea problemei grădiniţilor şi creşelor în capitală prin procurarea serviciilor de grădiniţe tip familie, precum şi prin luarea în arendă a edificiilor şi sediilor unor grădiniţe de copii privatizate, care actualmente nu activează.

Valentina Buliga a menţionat că, în prezent, mulţi copii din Chişinău nu au posibilitatea să frecventeze instituţiile preşcolare din cauza numărului de locuri limitate. “Părinţii sunt nevoiţi să aştepte perioade îndelungate bonurile de repartiţie, fiind puse în aplicare aşa numite liste de aşteptare. Astăzi pentru a fi înmatriculaţi în grădiniţe, sunt înscrişi pe liste cca 9 mii de copii. A venit timpul să facem o schimbare în acest domeniu şi să oferim şanse egale de acces tuturor la creşe şi grădiniţe”, a afirmat candidatul democrat.

Potrivit Valentinei Buliga, modelul procurării serviciilor de grădiniţe tip familie este aplicat cu succes în Marea Britanie, dar şi în alte state europene. Ea a specificat că şi arendarea edificiilor grădiniţelor care au fost supuse privatizării, poate fi o soluţie eficientă a problemei enunţate. “Cheltuielile de arendă a acestor spaţii, care după privatizare nu sunt utilizate, ar fi cu mult mai mici decât în cazul construcţiei unor obiective noi. În plus, nu se va irosi timpul necesar construcţiei clădirilor noi. Grădiniţele de copii noi ar putea să-şi înceapă activitatea la scurt timp după semnarea contractelor de locaţiune”, a specificat Buliga.

Sursa: www.buliga.md