Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Surprize, surprize astăzi pentru cuplurile de tineri însurăţei din capitală

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 15 mai 2011

Astăzi de Ziua Internaţională a familiei, 15 cupluri din capitală şi-au înregistrat căsătoria. La pragul Oficiilor Stării Civile ei au avut parte de o plăcută surpriză din partea membrilor PDM care au venit să le ureze casă de piatră. Pe lîngă un buchet frumos de trandafiri ei au primit în dar cîte o carte-album pentru fotografiile de nuntă “Dragostea se învaţă în doi”. Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, degrevată din funcţie pe durata campaniei electorale pentru alegerile locale, Valentina Buliga, a felicitat tinerii ce şi-au început astăzi viaţa de familie la Oficiul Stării Civile din sectorul Centru al capitalei.

“Dat fiind faptul că familia este cea care deţine soluţia la problema demografică, de altfel o problemă acută şi dureroasă prentru ţara noastră, sunt ferm convinsă că politicile în favoarea familiei ar trebui să facă obiectul politicilor de susţinere a statului pentru tinerele familii, al angajamentelor majore ale noii administraţii publice locale, dar şi a celei centrale”, a accentuat Valentina Buliga în cuvîntul său de felicitare pentru cuplurile venite să-şi oficieze căsătoria.

“Iată de ce, este necesar să păstrăm valorile esenţiale, care sunt asociate cu modelul social: egalitate, solidaritate, redistribuire, nediscriminare, coeziune socială şi economică. Trebuie neapărat să îndepărtăm barierele sociale şi de pe piaţa muncii, astfel încît să fie creat un climat favorabil naşterii copiilor prin intermediul unor politici de asistenţă familială, care să reconcilieze viaţa profesională cu viaţa de familie. Sistemele de impozitare şi de asigurări sociale trebuie să fie armonizate, astfel încît să ajute familiile numeroase, nicidecum să fie neutre şi indiferente. Crearea de facilităţi suficiente de îngrijirea copilului este de asemenea foarte important”, a mai spus candidadtul la functia de primar general Valentina Buliga. Familiile au nevoie de întreaga noastră atenţie: pe bună dreptate, deoarece ele sunt acelea care au viitorul Moldovei în mîinile lor!

Sursa: www.buliga.md