Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Valentina Buliga: Ce se întâmplă cu campania electorală, cine stă în spate şi cine trebuie pus în faţă la aceste alegeri?

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 16 mai 2011 | 

Valentina Buliga, vicepreşedintele PDM, candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău consideră că actuala campanie electorală “alunecă într-o direcţie greşită şi îi îndeamnă pe concurenţi electorali să renunţe la tehnicile de PR negru şi show-uri fără sens”, dar să înceapă dezbaterile adevăratre, “pentru a pune degetul acolo unde îi doare pe cetăţeni”.

“În loc să se axeze pe problemele oamenilor, ale satelor, oraşelor, ale capitalei unii concurenţi electorali transformă campania într-un simplu şi ieftin show electoral. Avem şi lucruri mai urâte — cazuri tot mai dure de atacuri, presiuni, agresare fizică a candidaţilor, fără prea multe rezultate din partea autorităţilor menite să asigure ordinea publică şi să pedepsească infractorii, oricine ar fi aceştia”, a declarat Valentina Buliga. Vicepreşedintele PDM a remarcat că Prim-ministrul ţării a convocat organele de forţă pe marginea atacurilor asupra candidaţilor electorali, evidenţiind, însă, că Guvernul s-a implicat în această problemă îndeosebi după ce a fost agresat candidatul PLDM de la Mileştii Mici. “Foarte bine că a fost convocată acea şedinţă cu responsabilii din cadrul Guvernului pentru sectorul de ordine şi drept, însă, aşteptăm rezultatele anchetei şi măsuri pe toate cazurile, indiferent cine se face vinovat de ele”, a subliniat Valentina Buliga.

În acelaşi context, candidatul democrat a menţionat că practicile murdare de campanie continuă, inclusiv, prin editarea şi distribuirea ziarelor false, fabricate foarte cinic pentru a ciocni între ele atât componentele Alianţei pentru Integrare Europeană, cât şi partidele democratice cu presa democratică din Moldova.

Potrivit Valentinei Buliga, în umbra acestei scheme stă echipa de PR negru a PCRM-ului, utilizată tradiţional de această formaţiune în campaniile electorale. “La staff-ul PDM au ajuns unele semnale, care par să se confirme — ziarele false şi alte materiale de PR negru sunt fabricate la tipografii din stânga Nistrului. Noi nu ştim, dar apreciem că şi Prim-ministrul a precizat că în spatele lui Dodon stă cineva din afară. Dar de ce sunt prinşi doar curierii, distribuitorii acestor falsuri? — poate pentru că producătorii lor se află în afara teritoriului controlat de Chişinău. Aşteptăm şi în acest caz ca organele de anchetă să verifice orice ipoteză, dar dincolo de aceasta, Partidul Democrat reiterează apelul său la o campanie electorală curată”, a afirmat candidatul democrat.

Sursa: www.buliga.md