Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Hoţii trebuie să stea la puşcărie, spune candidatul PDM la funcţia de Primar General al capitalei, Valentina Buliga

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 25 mai 2011

Candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Valentina Buliga, a declarat că persoanele vinovate de sustragere în proporţii deosebit de mari de la Chişinău-Gaz, trebuie pedepsite cu toată severitatea. Declaraţia a fost făcută la o întîlnire cu un grup de alegători. “Hoţii trebuie să stea la puşcărie pentru escrocheria lor. Este lucru inexplicabil cum pînă astăzi încă nu s-au efectuat arestări a persoanelor bănuite”, a mai spus Buliga.

“Conducerea Chisinau-Gaz ne-a «liniştit» că principalii «combinatori» au fost eliberaţi din funcţie. Lucru strigător la cer, persoanele au prejudiciat populaţia cu peste 30 milioane de lei şi doar au fost eliberaţi din funcţie şi acest lucru s-a întîmplat abia acum, cînd faptul a devenit cunoscut opiniei publice, deşi aceiaşi administraţie a Moldova-Gaz a declarat la un post de televiziune ca au început o ancheta interna acum o luna si jumătate în urmă, şi că ei au depistat şi au cunoscut primii despre furturile de la Chişinău-Gaz. Şi atunci cum se explică că nu au fost operate arestări încă acum o luna jumate, ca nu au fost sesizate organele de anchetă, procuratura, este vorba de sume foarte mari. Aceste persoane timp de şapte ani au operat nestingherit şi au sustras bani de la populaţie, iar conducerea Chişinău-Gaz spune ca nu ştia nimic, cum e posibil aşa ceva, şi de ce o asemenea conducere pana astăzi este în funcţie?”, se întreabă Valentina Buliga.

“Este un lucru inadmisibil într-un stat de drept. Cred că organele de anchetă şi judecătoreşti trebuie să aplice legea şi să pedepsească foarte dur persoanele care se fac vinovate, dar am dori să cunoaştem şi să fie trase la răspundere şi persoanele din umbră, acei şefi şi şefuleţi care acopereau ilegalităţile de ani de zile”, a mai menţionat Valentina Buliga.

Sursa: www.buliga.md