Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Valentina Buliga: cooperarea strînsă între autorităţile publice locale şi companiile private

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 26 mai 2011

Candidatul Partidului Democrat din Moldova la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Valentina Buliga, şi-a lansat angajamentul de a iniţia o cooperare strînsă între autorităţile publice locale şi companiile private pentru realizarea proiectelor investiţionale în capitală. Acest angajament a fost lansat în cadrul întîlnirii candidatului PDM cu agenţi economici din mun. Chişinău.

Valentina Buliga a declarat că multiple probleme ce ţin de dezvoltarea infrastructurii pot şi trebuie soluţionate prin realizarea proiectelor de parteneriat public privat. În acest scop, potrivit candidatului democrat, autorităţile publice locale urmează să creeze condiţii atractive pentru oamenii de afaceri.

Candidatul PDM a menţionat că viitoarea administraţie publică locală urmează să conlucreze strîns cu antreprenorii la dezvoltarea fondului locativ pentru angajaţii întreprinderilor, inclusiv prin oferirea terenurilor pentru construcţie; să susţină iniţiativele partenerilor privaţi ce ţin de crearea locurilor de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor; să susţină promovarea unui mod sănătos de viaţă prin construcţia sălilor de sport şi reconstrucţia terenurilor de sport etc.

În acest scop, potrivit lui Buliga, autorităţile locale urmează să examineze posibilitatea de a-i scuti pe agenţi economici, pentru o anumită perioadă, de plata unor taxe şi impozite locale, la asumarea angajamentului de a investi în dezvoltarea infrastructurii municipale.

De asemenea, în viziunea sa, este oportună şi constituirea unui fond de garantare municipal pentru a facilita obţinerea creditelor investiţionale de către agenţi economici.

Sursa: www.buliga.md