Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Valentina Buliga: Chişinău — oraş al copiilor fericiţi!

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 30 mai 2011

“Noi adesea spunem că copiii sînt viitorul nostru, însă eu vreau să atenţionez că ei sînt şi prezentul nostru, şi noi trebuie să le asigurăm o viaţă fără probleme, să le asigurăm dreptul la studii de calitate, să ne preocupăm de crearea condiţiilor pentru întremarea sănătăţii şi crearea condiţiilor pentru aşi petrece frumos timpul liber”, a menţionat candidatul PDM la funcţia de Primar General al capitalei, Valentina Buliga, la sărbătoarea copilăriei organizata în parcul pentru copii din sectorul Rîşcani. Anual în acest parc PDM organizează în ajun de Ziua Internaţională a Copiilor o sărbătoare cu clovni, muzică, dulciuri şi jucării pentru copii şi părinţii lor care vin să se bucure de această minunată sărbătoare. Pe parcursul zilei copiii au avut la dispoziţie gratis atracţioanele din parc.

Prezentă la sărbătoare, Valentina Buliga a ţinut să accentueze că în oraş sînt multe probleme de rezolvat pentru ca copiii noştri să se simtă bine. Este necesar de a continua construcţia şi reconstrucţia parcurilor de joacă. Este important să fie păstrate şi amenajate spaţiile verzi pentru ca tinerele familii, familiile cu copii să aibă unde se odihni, unde se plimbă. O problemă stringenta este şi reconstrucţia stadioanelor de sport din fiecare cartier, unde generaţia în creştere să îşi fortifice sănătatea. În Chişinău trebuie să fie deschise centre prietenoase copiilor, unde ar funcţiona gratis cercuri pe interese: dans, pictură, artă populară etc., pentru că astăzi nu toţi părinţii sunt în stare să plătească pentru cercurile particulare de dans sau modeling.

“Este strict necesar de a fi rezolvată problema locurilor în grădiniţe şi creşe. Astăzi cînd bugetul primăriei este auster o soluţie reală este deschiderea creşelor şi grădiniţelor de tip familie, dar şi procurarea serviciilor de grădiniţă de la proprietarii care au luat în gestiune fostele grădiniţe şi azi sunt gata să le redeschidă în parteneriat cu APL”, a menţionat Buliga.

“Primăria capitalei trebuie să susţină tinerele familii cu indemnizaţii unice, dar şi compensaţii de întreţinere pentru tinerele familii pentru creşterea copiilor pana la 3 anişori”, mai spune Valentina Buliga.

S-a referit candidata şi la necesitatea deschiderii centrelor cu plasament de zi pentru copii cu disabilităţi, procurarea serviciilor sociale pentru copilaşii care mai sunt ţintiţi la pat, consolidarea şi dezvoltarea acţiunilor de voluntariat pentru a ajuta la integrarea acestor copilaşi în societate.

Este de datoria noastră a le oferi copiilor oportunităţi pentru dezvoltare armonioasă şi o viaţă fericită.

Sursa: www.buliga.md