Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Valentina Buliga: adresare către Chişinăuieni!

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 3 iunie 2011

Stimaţi chişinăuieni,

Deşi trăim într-un veac al emancipării, în care valorile egalităţii gender sunt promovate tot mai insistent, încă ne mai confruntăm cu fenomenul subreprezentării femeilor în politică.

Deşi bărbaţii au încredere să lase pe mâna unei femei treburile casei, creşterea şi educaţia copiilor, nu procedează la fel cînd merge vorba despre treburile ţării, care nu pot fi considerate mai importante şi de mai mare responsabilitate decît cele pe care şi le asumă o femeie şi o mamă. Oare femeia nu este în stare să îşi convingă electoratul cu acelaşi tact cu care îşi convinge soţul de raţionalitatea unor acţiuni, să conducă cu mînă de bărbat fără să renunţe nici un moment la ceea ce o face de neînlocuit — zîmbetul şi căldura privirii, să îşi susţină ideile cu rigoare şi fermitate, la fel cum îşi convinge copiii că persoanele în vîrstă trebuie respectate, să îi convingă pe cei care nu cred în femeia în politică de faptul că o femeie poate fi la fel de hotărîtă ca un bărbat şi că poate construi cu grijă şi tandreţe o societate frumoasă, pentru că doar ea ştie un lucru esenţial: cît de greu e să dai viaţă şi cît de responsabil trebuie să fii ca să păstrezi viaţa.

Din aceste considerente, noi, femeile din cultură, educaţie, sănătate etc, susţinem implicarea femeilor în politică deoarece credem în forţa lor, în capacitatea lor de a-şi promova ideile cu ardoare şi fermitate.

A venit timpul ca oraşul, capitala, să fie condus de o femeie cu mână fermă, dar şi cu dragoste şi căldură faţă de oameni, capabilă să acţioneze cu duritate cînd este vorba de a combate nedreptatea, nepăsarea, interesul meschin în activitatea celor ce trebuie să muncească pentru popor , şi cu blîndeţe cînd este vorba despre protecţia celor neajutoraîi, nevoiaşi,fără încredere în forţele proprii, aşa cum ar proceda o mamă cu copiii săi.

A venit timpul ca cei care nu cred în femeia politician să se convingă de capacităţile şi abilităţile unei asemenea femei, care ,activînd deja de mai mulţi ani în politică a reuşit să-şi convingă nu numai colegii de partid dar şi întreaga ţară despre calităţile sale, despre capcitatea de a munci cu dăruire de sine, chiar în detrementul familiei, de a fi responsabilă la maximum în tot ce face, de a acţiona promt în cazul cînd se cere a fi protejat un copil, un bătrîn,un bolnav sau pur şi simplu un om ce necesită la un moment dat susţinere.

Chişinăuienilor, astăzi le lipseşte o asemenea atitudine faţă de oameni. E timpul ca locuitorii capitalei să audă o voce care i-ar uni împreună pentru a făuri,a crea şi nu a dezmembra.

Este motivul pentru care venim cu îndemnul de a susţine o femeie la funcţia de primar general al Chişinăului, o femeie care corespunde absolut celor mai ambiţioase exigenţe, care va reuşi să ne consolideze pentru a reuşi lucruri frumoase, demne de o capitală europeană.

Vă îndemnăm să oferiţi sprijinul şi încrederea Dumneavoastră doamnei Valentina Buliga şi Vă asigurăm că încrederea va fi pe deplin îndreptăţită.

Sursa: www.buliga.md