Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

PDM a decis s-o păstreze în cursa electorală pe Valentina Buliga

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 6 mai 2011 | 

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a susţinut, astăzi, 6 mai, un briefing de presă, în cadrul căruia a declarat:

Partidul Democrat salută decizia PLDM de a-şi retrage candidatul din cursa electorală pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău în favoarea contracandidatului liberal, partener de alianţă. Destinul guvernării democratice este şi preocuparea noastră — anume decizia Partidului Democrat a făcut posibilă în 2009 şi în 2010 crearea Alianţei pentru Integrare Europeană. Vom acţiona în continuare în acelaşi spirit până la îndeplinirea angajamentelor comune pe care le-am luat în faţa cetăţenilor R.Moldova.

În contextul deciziei de astăzi, anunţate de PLDM, Paridul Democrat reaminteşte că la etapa pregătirii către aceste alegeri locale, acum o lună, am venit cu iniţiativa unui candidat comun al AIE la primăria municipiului Chişinău. Ne exprimăm regretul că atunci această iniţiativă a fost susţinută doar de către colegii din Partidul Liberal.

Scopul nostru de a consolida coaliţia democratică poate fi realizat în această campanie prin acumularea, de către Partidul Democrat a cât mai multe din voturile pe eşichierul politic de sentru-stânga şi, respectiv, prin limitarea prezenţei în administraţia municipiului a contracandidaţilor comunişti.

Iată de ce Valentina Buliga va continua campania începută pentru Primăria municipiului Chişinău.

Sursa: www.buliga.md