Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiVictor Bodiu

De Ziua Drapelului de Stat, Victor Bodiu a împărţit panglici şi drapele tricolore

|versiune pentru tipar| Victor Bodiu, 27 aprilie 2011 | 

Astăzi, 27 aprilie, în Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului de Stat. Cu această ocazie, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, Victor Bodiu, însoţit de reprezentanţii Organizaţiei de Tineret a PLDM, a împărţit panglici şi drapele tricolore cetăţenilor care s-au odihnit în parcul din Gradina Publică “Ştefan cel mare şi Sfânt”. “Este o acţiune menită să sensibilizeze opinia publică asupra semnificaţiei simbolice a tricolorului, drapelul de stat al R.Moldova,” a menţionat Victor Bodiu.

Pe lângă felicitările aduse cu ocazia sărbătorii, Victor Bodiu nu a ezitat să le explice semnificaţia celor 3 culori ale drapelului de stat celor mai mici trecători, dar şi să reamintească istoria acestei zile.

“Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Legislativ. Iar la 23 aprilie 2010, deputaţii Parlamentului anilor 90 au venit cu o iniţiativă către Parlamentul Republicii Moldova de a oficializa aceasta zi”, a explicat Victor Bodiu.

“Cu părere de rău, mulţi oameni încă nu ştiu ce sărbătoare este azi, de aceea cred că este o acţiune binevenită”, a spus la rândul său un locuitor al capitalei, Andrei Pânzaru.

Ziua Drapelului este marcată în R.Moldova pentru a doua oară şi această zi este una de sărbătoare, dar nu şi de odihnă.

Sursa: www.pldm.md