Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiVictor Bodiu

Victor Bodiu a avut o întâlnire cu profesorii de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei

|versiune pentru tipar| Victor Bodiu, 28 aprilie 2011

Candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, Victor Bodiu, a avut o întâlnire cu profesorii de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. În cadrul acestei vizite Victor Bodiu şi-a prezentat angajamentul electoral la funcţia de primar general al capitalei, dar şi a discutat cu profesorii despre problemele cu care se confruntă institutul.

Victor Bodiu a declarat că, pe lângă cele 7 angajamente pe care şi le-a asumat în faţa alegătorilor, mai sunt un şir de acţiuni pe care are de gând să le întreprindă. Printre acestea se numără valorificarea terenurilor care stau de izbelişte în municipiul Chişinău şi a spaţiului locativ care nu este dat în chirie.

“În Chişinău au fost depistate 900 de hectare de terenuri care nu se pun în circuitul investiţional. De asemenea, am descoperit că 1mln de metri pătraţi de spaţiu locativ stau fără să fie daţi în chirie. În cazul în care terenurile, dar şi spaţiul locativ s-ar valorifica în bugetul primăriei ar nimeri miliarde de lei”, a declarat Victor Bodiu.

După ce l-au ascultat cu atenţie, profesorii au cerut ajutor lui Victor Bodiu pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. Una din cele mai arzătoare este că cei 200 de profesori care activează în cadrul acestei instituţii din luna iunie riscă să rămână fără salarii. “Profesorii nu sunt salarizaţi din bugetul de stat, iar în contul institutului au rămas doar 900 mii de lei, bani care ne ajung să achităm salariile pentru 2 luni de zile. Vă rugăm să interveniţi pentru a ne ajuta”, a spus vicedirectorul institutului, Nicolae Bucun.

La rândul său, Victor Bodiu i-a asigurat pe profesori că acest lucru nu se va întâmpla. “Reprezentanţii Guvernului vor face tot ce le stă în puteri ca profesorii să nu rămână fără salarii”, a menţionat Bodiu.

Pe lângă toate problemele cu care se confruntă institutul, directorul Lilia Pogolşa a venit cu propunerea ca în Chişinău să fie deschisă Casa Învăţătorului, un centru pentru profesorii care au ieşit la pensie. “În acest loc veteranii ar putea să se întâlnească cu profesorii tineri şi să le împărtăşească din experienţa lor”, a spus Pogolşa. “Este o idee bună care poate fi implementată cu succes”, a specificat Bodiu.

Prezent la eveniment, ex-ministrul Educaţiei, Leonid Bujor a îndemnat profesorii să aibă încredere în candidatura PLDM pentru funcţia de primar al capitalei, deoarece Victor Bodiu este “omul potrivit la locul potrivit”. “În primăria capitalei este necesară o restructurare serioasă pentru ca lucrurile să se schimbe în bine. Bodiu are o echipă puternică şi sunt sigur că va reuşi”, a menţionat Bujor.

Sursa: www.bodiu.md