Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiVictor Bodiu

Victor Bodiu: “Chişinăul este ca o locomotivă de relansare economică pentru întreaga Moldovă”

|versiune pentru tipar| Victor Bodiu, 29 aprilie 2011 | 

Astăzi, 29 aprilie, candidatul Partidul Liberal Democrat din Moldova la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Victor Bodiu, a lansat Angajamentul PLDM pentru Relansarea Economică a Chişinăului şi a prezentat platforma economică.

Principalele angajamente pe care şi le asumă candidatul PLDM la funcţia de primar sunt: crearea unei Agenţii de Dezvoltare Economică a Chişinăului cu scopul de a atrage minim 500 mln Euro investiţii străine directe în decurs de 4 ani; pregătirea şi dotarea terenurilor pentru 3 zone industriale de tip “greenfield” pentru atragerea şi localizarea investiţiilor străine productive în deschiderea a cel puţin 15 întreprinderi noi industriale; dezvoltarea a 10 incubatoare de afaceri în baza spaţiilor industriale şi comerciale din proprietatea municipală; asigurarea accesului privilegiat la spaţiile neutilizate din proprietate municipală (peste 1 mln m2) pentru 2000 IMM, prin aceasta susţinând crearea a cel puţin 15 000 locuri noi de muncă.

Totodată, Victor Bodiu a declarat că echipa PLDM va susţine la maximum business-ul mic şi mijlociu. “Noi vedem Chişinăul ca o locomotivă de relansare economică pentru întreaga Moldovă”, a declarat Victor Bodiu.

În acelaşi timp, candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău este convins că sectorul privat poate schimba lucrurile în Chişinău, iar pentru aceasta urmează a fi reduse la jumătate termenele actuale de obţinere a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construcţie. “Am contacte cu parteneri străini, care vor să investească în Chişinău, însă până acum s-au ciocnit cu o mulţime de probleme ce ţin de obţinerea de autorizaţii, permise şi avizări în domeniul construcţiilor”, a menţionat Bodiu.

Prezent la eveniment, candidatul la funcţia de consilier municipal, Ghenadie Ivaşcenco a declarat că PLDM îşi asumă angajamentul ca într-un termen de 4 ani să demonopolizeze acordarea de finanţări pentru implementarea serviciilor de gospodărie urbană. “Noi avem mai multe întreprinderi care se ocupă de curăţenia în oraş, dar de multe ori pe străzile capitalei vedem tot felul de gunoi. Noi garantăm că oraşul va fi întreţinut mai bine şi cu costuri mai mici”, a menţionat Ghenadie Ivaşcenco.

Partidul Liberal Democrat din Moldova promite că în următorii 4 ani toate iniţiativele vor fi implementate cu succes, astfel ca oraşul Chişinău să arate mai frumos şi mai curat, să fie un oraş cu adevărat european.

Sursa: www.pldm.md