Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiVictor Bodiu

Victor Bodiu a avut o întâlnire cu studenţii de la IRIM

|versiune pentru tipar| Victor Bodiu, 4 mai 2011

Candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, Victor Bodiu, a avut o întâlnire cu studenţii de la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale. În cadrul acestei vizite, Victor Bodiu şi-a prezentat angajamentul electoral la funcţia de primar general al capitalei, dar şi a discutat cu studenţii cele mai stringente probleme cu care se confruntă.

Primul lucru pe care a insistat candidatul la funcţia de primar al capitalei a fost crearea în următorii 4 ani a 25,000 de locuri de muncă bine plătite. “Împreună cu echipa PLDM ne propunem să creăm trei zone industriale şi să atragem investiţii străine pentru deschiderea a 15 întreprinderi industriale. Astfel, tinerii specialişti vor fi motivaţi să absolvească studiile cu succes”, a declarat Victor Bodiu în cadrul întâlnirii cu studenţii. În acelaşi timp, Bodiu a menţionat că echipa liberal democrată îşi propune să reabiliteze drumurile, să modernizeze şi termoizoleze blocurile de locuit şi să creeze o imagine cât mai bună oraşului Chişinău.

Imediat ce Victor Bodiu a finisat discursul, studenţii l-au asaltat cu întrebări şi probleme pe candidatul la funcţia de primar. Potrivit lor, cea mai gravă problemă cu care se confruntă este procurarea unei locuinţe. “Degrabă absolvim studiile şi e timpul să ne întemeiem o familie, dar ne este frică să facem acest pas, deoarece nu avem unde trăi. Cum vedeţi Dvs. rezolvarea acestei probleme?”, s-a interesat studentul Ion Răilean.

La această întrebare, Victor Bodiu a avut un răspuns prompt. “PLDM a lansat programul «Locuinţe Accesibile», care va permite tuturor tinerilor să-şi poată procura o casă fără a achita prima rată, întrucât va fi instituit un fond de garantare”. Potrivit lui Bodiu, programul va fi unul de succes, deoarece are multe avantaje: rata dobânzii este de 5%, iar suma pe care tinerii o vor plăti lunar este egală cu suma pe care o achită la moment pentru chirie.

Studenţii nu au ezitat să-l întrebe pe Victor Bodiu dacă există garanţii că oferta electorală va fi îndeplinită timp de 4 ani. “Cele 7 angajamente sunt promisiuni care vor fi realizate, deoarece am o echipă cu experienţă şi bine organizată. Îndemn orăşenii să aibă încredere în mine şi le promit că nu îi voi dezamăgi”, a răspuns Bodiu.

Prezent la eveniment, consilierul pe probleme de educaţie al Premierului, Leonid Bujor a îndemnat studenţii să nu fie sceptici în privinţa candidatului la funcţia de primar al capitalei, întrucât Victor Bodiu este un bun manager. “Chişinăul are nevoie de un primar cu spirit gospodăresc, nu de un showman. Votând pentru Victor Bodiu veţi contribui la alegerea unui primar care nu doar cunoaşte problemele oraşului, dar şi ştie cum pot fi ele rezolvate”.

Tot astăzi, Victor Bodiu a avut o întâlnire electorală la Colegiul de Ecologie.

Sursa: www.pldm.md