Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiVictor Bodiu

Victor Bodiu: “Pentru mine siguranţa cetăţeanului are prioritate”

|versiune pentru tipar| Victor Bodiu, 5 mai 2011

Pe parcursul unui mandat de primar vor fi reparate capital cca 100 km de stradă de importanţă orăşenească, vor fi instalate puncte termice individuale în fiecare bloc, ceea ce va reduce cu 20 la sută preţul apei calde şi a căldurii şi va fi asigurată iluminarea integrală a străzilor şi semaforizarea tuturor intersecţiilor cu risc sporit de accidente.

Promisiunile au fost făcute de candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, Victor Bodiu, în cadrul unei întâlniri cu locuitorii din sectorul Buiucani al capitalei. “Eu sunt un om al faptelor şi nu al vorbelor. Promit cetăţenilor să depun tot efortul pentru a nu dezamăgi oamenii care mă vor vota. Este posibil să realizez ce mi-am propus, deoarece am în echipa mea specialişti cu experienţă cu care mă mândresc”, a declarat Victor Bodiu în cadrul întâlnirii.

Copleşiţi de toate problemele cu care se confruntă, locuitorii sectorului Buiucani l-au luat la întrebări pe Victor Bodiu.

- “Domnule Bodiu, de mult timp ne confruntăm cu o problemă de importanţă majoră, chiar am adresat premierului o scrisoare. La intersecţia str. Pelivan şi I. Creangă nu este semafor. Avem copii şi ne este frică să îi trimitem la şcoală. Ce soluţie aveţi?”, — s-a interesat locatara sectorului Buiucani, Angela Gavriliţă.

Răspunsul la această întrebare a fost scurt şi clar.

- “Premierul Vlad Filat nu se ocupă de instalarea semafoarelor, dânsul are probleme mult mai importante de rezolvat. De instalarea semafoarelor răspunde primăria capitalei, în frunte cu primarul. Eu cunosc această problemă de mult timp. Promit să întreprind acţiuni concrete şi să rezolv odată şi pentru totdeauna această problemă, care pune în pericol viaţa locuitorilor capitalei”.

Orăşenii l-au întrebat pe Victor Bodiu detalii despre încălcările care au avut loc atunci când a fost selectată firma pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a străzii Alba Iulia.

- “A fost făcută o mare greşeală când s-a decis ca drumul să fie reparat de o firmă din subordinea primăriei. Trebuia selectată o firmă străină, care să presteze servicii de calitate. La moment avem un drum deteriorat pentru renovarea căruia primăria trebuie să aloce din nou bani din bugetul municipal. Şi încălcările nu se termină aici. O altă greşeală a primarului este faptul că a selectat de asemenea o firmă din subordinea primăriei pentru a expertiza asfaltul şi a identifica motivul pentru care drumul s-a deteriorat într-un timp atât de scurt”.

La finalul întâlnirii, Victor Bodiu a mai promis orăşenilor că va depune tot efortul ca Chişinăul să devină un oraş curat şi frumos.

- “Voi fi un primar gospodar şi vă promit că reformele în capitală nu se vor lăsa mult aşteptate. Nu voi fi marioneta cuiva, ci din contra voi fi omul acţiunilor concrete”, a spus Victor Bodiu.

Sursa: www.pldm.md