Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiVictor Bodiu

Victor Bodiu: “R. Moldova va întreprinde măsurile necesare pentru a reduce numărul de accidente rutiere”

|versiune pentru tipar| Victor Bodiu, 5 mai 2011

Candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, Victor Bodiu, a avut o întâlnire oficială cu Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Jean Todt şi Ambasadorul ONU pentru siguranţa rutieră, Michelle Yeoh.

În cadrul întâlnirii au fost discutate problemele cu care se confruntă Moldova în domeniul siguranţei rutiere, dar şi căile de soluţionare a acestora. De asemenea, au fost puse la punct ultimele detaliile privind lansarea Decadei acţiunilor ONU care va avea loc pe 11 mai în Moldova, dar şi planul de acţiuni ce va urma.

Potrivit preşedintelui FIA, Jean Todt, acţiunea reprezintă o iniţiativă a ONU pentru a diminua, până în anul 2020, cu 50% numărul victimelor accidentelor rutiere. “Autorităţile trebuie să oblige şoferii să poarte centura de siguranţă, atunci când se află la volan şi să-i pedepsească aspru pe conducătorii auto care consumă alcool şi droguri la volan. Pentru a nu pune în pericol viaţa cetăţenilor, Guvernul Republicii Moldova trebuie să implementeze acţiunile care se vor desfăşura în această decadă”, a menţionat preşedintele FIA în cadrul întâlnirii.

Ambasadorul ONU pentru siguranţa rutieră, Michelle Yeoh a recunoscut că a rămas şocată când a trecut pe lângă două instituţii şcolare şi a observat că lipsea marcajul “trecerea de pietoni”, dar şi indicatorul care ar semnala despre instituţia şcolară. “Autorităţile locale trebuie să se implice pentru a rezolva aceste probleme. Este necesar să fie făcute aceste lucruri, deoarece fiecare din voi are un copil pe care îl trimite la şcoală”, a specificat Michelle Yeoh.

La rândul său, candidatul la funcţia de primar al capitalei, Victor Bodiu a menţionat că în Republica Moldova este nevoie de o reformă în ceea ce priveşte educarea şoferilor dar şi înăsprirea amenzilor. “Noi vă mulţumim pentru sprijinul pe care ni-l acordaţi şi vă asigurăm că reformele deja le implementăm. Este vorba despre un proiect care prevede instalarea camerelor de luat vederi la intersecţii. Astfel, conducătorii auto care vor încălca regulile de circulaţie vor fi uşor depistaţi şi pedepsiţi”, a spus Victor Bodiu.

Şi ministrul de Interne, Alexei Roibu a menţionat că poliţia va depune tot efortul pentru că automobiliştii să respecte regulile de circulaţie.

Menţionăm că în mai 2010, Republica Moldova, reprezentată de Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, a semnat Memorandumul ONU privind lansarea Decadei.

Sursa: www.pldm.md