Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiOazu Nantoi

Oazu Nantoi este candidatul PPEM la funcţia de primar al Chişinăului

|versiune pentru tipar| Oazu Nantoi, 29 aprilie 2015 | 

Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele Blocului Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova”, Iurie Leancă. “Am pornit de la ideea că trebuie să le oferim cetăţenilor şansa de a vota pentru un proiect pro-european, unul în care ne angajăm să ducem mai departe Moldova spre Europa şi să o scoatem din mâinile grupurilor de interese care se află acum la guvernare. PPEM va fi în alegeri şi va obţine o reprezentativitate puternică”, a declarat Iurie Leancă.

El a mai spus că Oazu Nantoi a fost ales candidatul PPEM pentru Primăria capitalei pentru că este un om responsabil, matur, cu o imagine nepătată şi integră şi cu o bogată experienţă politică. “Oazu Nantoi este un foarte bun comunicator, care va şti să eficientizeze Consiliul Muncipal, un om care vine la Primărie să dea un impuls deciziv dezvoltării Chişinăului”, a afirmat Iurie Leancă. Potrivit lui, decizia a fost luată după mai multe analize şi discuţii pe interior, pornind de la aşteptările pe care le au locuitorii capitalei faţă de viitorul primar.

De asemenea, Iurie Leancă a precizat că PPEM mizează pe un dialog activ cu cetăţenii. “Campania noastră nu va fi una bazată pe artificii de imagine, dar se va axa pe o comunicare directă cu cetăţenii, vom face campanie cu puţini bani, dar cu multă energie”, a conchis liderul PPEM.

La rândul său, Oazu Nantoi a spus că echipa PPEM va lucra pentru un oraş cu faţa umană. “Candidez în calitate de persoană care ştie să meargă pe jos prin Chişinău, care ştie cum se circulă în transportul public, în calitate de persoană care are experienţa de a fi consilier muncipal, şef de direcţie la Guvern şi în calitate de inginer. Văd o mulţime de probleme şi mă bucură că în spatele meu este o echipă de oameni competenţi, oneşti şi de încredere, echipa care ne va ajuta să trecem de la vorbe la fapte”, a menţionat candidatul PPEM la funcţia de primar al Chişinăului.

Oazu Nantoi a absolvit Institutul Politehnic din Chişinău. Între anii 2007şi 2009 a fost consilier municipal în Chişinău. Este membru-fondator al Asociaţiei pentru Politică Externă. În perioada 1991–1992 a fost şef de direcţie Analiză Politică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Între anii 1996–1998 a fost membru al Senatului Fundaţiei Soros din Moldova. În 1998 a fost şef de direcţie în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea Politicii de Stat în localităţile din stânga Nistrului. Din 2000 şi până în prezent este director de programe în managementul conflictelor la Institutul de Politici Publice. Este născut în anul 1948, la Vancicăuţi, reg. Cernăuţi, Ucraina. Este căsătorit şi are doi copii. Vorbeşte limbile română, rusă, ucraineană şi engleză.

ppe.md