Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiOazu Nantoi

Ion Ştefăniţă: Soluţii de import pentru un Chişinău european

|versiune pentru tipar| Oazu Nantoi, 28 mai 2015

Dezvoltarea haotică a oraşului Chişinău, demolarea clădirilor istorice, construcţiile ilegale în parcuri şi în curţile blocurilor, ambuteiajele şi parcările pe trotuare sunt probleme care au aceiaşi sursă: lipsa unei planificări urbane deatalizate.

Chişinăul are nevoie de un Plan Urbanistic General, care, odată elaborat, să fie implementat. Iar acest lucru poate fi realizat doar de către nişte arhitecţi profesionişti care îşi iubesc oraşul şi meseria.

În Planul pentru Chişinău al echipei lui Oazu Nantoi am prevăzut o serie de instrumente prin care vom schimba situaţia în acest domeniu:

Pentru a realiza aceste obiective trebuie să reformăm subdiviziunile de profil din Primărie şi să atragem arhitecţi cu o reputaţie perfectă şi cu o experienţă pozitivă în domeniu.

În acest sens, am iniţiat o discuţie cu un arhitect-urbanist din or. Bayonne, Franţa, pe care îl vom invita în calitate de consultant principal al Primarului pe probleme de arhitectură şi urbanism.

Suntem convinşi că un arhitect din Europa, alături de arhitecţi profesionişti din Moldova, precum colegul nostru, Teodor Naval, vor putea asigura realizarea tuturor obiectivelor pe care ni le propunem. Iar eu voi susţine această echipă cu toată experienţa şi cunoştinţele mele în domeniul păstrării şi valorificării patrimoniului istoric.

Oazu Nantoi şi echipa sa va stopa dezvoltarea haotica a Chişinăului. Pentru asta avem nevoie de susţinerea chişinăuienilor.

Pe 14 iunie votăm Oazu Nantoi şi echipa de consilieri din partea Blocului Electoral “Iurie Leancă”!

oazunantoi.md