Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiOazu Nantoi

Nu lăsaţi banii murdari să decidă aceste alegeri

|versiune pentru tipar| Oazu Nantoi, 12 iunie 2015

Azi e ultima zi de campanie.

Îi rog pe toţi cei care mă susţin să îşi exprime public pe reţelele de socializare opţiunea politică. Unica noastră şansă în faţa avalanşei de panouri, clipuri şi ştiri frumoase a concurenţilor politici sunteţi voi, oamenii care votează conştient.

Nu lăsaţi banii murdari să decidă aceste alegeri.

Ieri am vorbit despre indicii contabilităţii duble în rapoartele financiare ale partidelor corupte

Concurenţii electorali mint. Fie ei folosesc contabilitate dublă, fie fac presiuni administrative asupra agenţilor economici pentru a le oferi spaţii publicitare gratuit sau la preţuri virtuale. Asta înseamnă că aceste partide sunt corupte.

BE PPE a contractat în municipiul Chişinău 26 de panouri publicitare pentru 2 săptămâni, pentru care a achitat 120.000 de lei. În total pe tot teritoriul ţării blocul a cheltuit 223.000 de lei. În acelaşi timp, partide care au utilizat sute de panouri timp de 2 luni, au declarat cheltuieli derizorii şi ireale pentru panotaj:

Din datele prezentate la CEC, la preţuri de piaţă, aceste partide şi-ar fi permis panouri de mărime standard în următoarea cantitate pentru 2 luni de campanie:

Oricine a fost în Chişinău în aceste zile vede că aceste partide au, de fapt sute de panouri, inclusiv panouri de dimensiuni gigantice care costă mii de euro pe lună. Dacă aceste partide deja în campania electorală utilizează contabilitate dublă şi ascund cheltuielile reale, asta înseamnă că în interiorul lor există degradarea morală necesară pentru administrarea similară a bugetelor publice. Fac apel la cetăţeni să nu voteze partidele corupte şi să ne ajute prin vot să curăţim clasa politică, începând cu alegerile locale.

oazunantoi.md