Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Poziţia PLR în turul doi al alegerilor primarului general al municipiului Chişinău

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 22 mai 2018

Partidul Liberal Reformator califică rezultatele primului tur al alegerilor anticipate pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău din 20 mai 2018 ca satisfăcătoare pentru partida anti-oligarhică şi unionist-proeuropeană, deşi aflarea unui reprezentant al coloanei a cincea ruseşti în topul acestor rezultate trebuie considerat drept un handicap cronic de care o capitală europeană întârzie să se debaraseze.

În sensul anihilării acestui handicap ruşinos, Partidul Liberal Reformator a încercat În preludiul scrutinului din 20 mai să convingă mai multe partide de pe dreapta să formeze o platformă politică electorală unică. Contracararea planurilor urzite de alianţa hibridă, antinaţională şi antieuropeană, a binomului PDM-PSRM poate avea loc în unitate şi conlucrare politică.

Aşa cum crearea unui pol mare şi puternic nu s-a reuşit din motive care încă trebuie analizate, elucidate şi aduse spre cunoaşterea publică, Partidul Liberal Reformator a stabilit, dând curs invitaţiei preşedintelui de onoare al PUN, Traian Băsescu, crearea unei alianţe unioniste cu Partidul Unităţii Naţionale în susţinerea candidatului Constantin Codreanu.

Referitor la rezultatele obţinute de candidatul unionist, Partidul Liberal Reformator este de părerea că ele au caracter de test şi sunt purtătoarele unui imbold puternic în vederea explorării responsabile a filonului electoral, în creştere, unionist-proeuropean.

În acest context general al luptei pentru destinul românesc şi european al Republicii Moldova, dar şi în situaţia concretă stabilită în rezultatul primului tur al alegerilor din 20 mai 2018, PLR cheamă membrii şi simpatizanţii săi să desfăşoare o muncă politică de susţinere a candidatului PPDA, Andrei Năstase. Este necesară o mobilizare consistentă în ziua turului doi din 3 iunie în vederea promovării candidatului anti-oligarhic şi proeuropean în funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

plr.md