Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiReghina Apostolova

Partidul “Şor”: Lui Valeriu Munteanu îi este frică că va pierde în faţa candidatului nostru

|versiune pentru tipar| Reghina Apostolova, 5 mai 2018

Moştenitorul devastatorului oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a cerut excluderea din cursa electorală a candidatul Partidului “Şor”, Reghina Apostolova, din cauza organizării concertului dedicat Zilei Victoriei. Acest concert, programat pentru 12 mai în Parcul Afgan, este organizat de Fundaţia Miron Shor. În cadrul acestuia, pe lângă artiştii autohtoni renumiţi, vor participa şi legendarii interpreţi ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leşcenco.

Conform logicii strâmbe şi nesănătoase a lui Valeriu Munteanu, acest concert nu numai că este convenit cu autorităţile actuale, ci mai este şi organizat special pentru a “trezi nostalgia pentru trecutul sovietic”. În acelaşi timp, potrivit liberalului din Floreni, acest eveniment cultural, dedicat unei zile importante, oficial celebrate în Republica Moldova, va avea şi un caracter pre-electoral.

În continuare, conştiinţa lui Munteanu face un salt incredibil. Şi el vorbeşte într-un mod, în care face aluzie că de fapt această sarcină propagandistă ca “trezirea nostalgiei pentru trecutul sovietic” şi campania candidatului nostru poate fi finanţată doar de Moscova, mai concret — chiar personal de Putin. Şi acest lucru, în opinia sa, reprezintă o bază suficientă pentru excluderea din cursă a candidatului Partidului “Şor”, deoarece finanţarea campaniilor electorale din străinătate este ilegală. Pentru a nu pierde firul de motivare şi concluzii ale domnului Munteanu, trebuie să ne apropiem de starea lui. Încercaţi, de exemplu, să consumaţi dintr-o înghiţitură o sticlă de vodcă rusească şi apoi să staţi la soare.

Dar acest lucru nu poate fi de ajuns, pentru că Munteanu nu se opreşte. El ne dă clar de înţeles faptul că Iosif Kobzon nici pe departe nu este un interpret. El este un om al lui Putin, un propagandist al dictaturii ruse şi un acaparator al altor state. Şi participarea sa la concertul dedicat Zilei Victoriei, de fapt, este o intervenire directă în afacerile unui stat suveran independent. Şi anume din acest motiv, Kobzon ar trebui să fie declarat în mod urgent o persoană “non grata”.

Cam aşa. Ce mai, vom încerca să descurcăm aceste “noduri” liberale.

În primul rând, o persoană care, în actuala guvernare, a deţinut postul unui ministru cu statut deplin, nu are nici măcar dreptul moral de a sugera că concertul din Parcul Afgan a fost cumva coordonat cu această conducere.

În al doilea rând, noi categoric infirmăm orice legătură între acest eveniment cultural şi alegeri. Am dori ca domnul Munteanu să ştie că Fundaţia Miron Şor nu pentru prima dată organizează concerte dedicate Zilei Victoriei. Acest lucru sa întâmplat chiar şi în acele vremuri, când Partidul “Şor” nu exista deloc.

În al treilea rând, Partidul “Şor” onorează această sărbătoare, care marchează nu doar “nostalgia pentru trecutul sovietic” ci înfrângerea nazismului şi revenirea la pace. Această sărbătoare este oficială pe teritoriul Republicii Moldova şi este celebrată de populaţia ţării noastre. Mulţi încă îşi mai aduc aminte de fotografia membrului de partid al lui Valeriu Munteanu, Dorin Chirtoacă, cu panglica Sf. Gheorghe în piept, la memorialul “Eternitate”.

În al patrulea rând, cheltuielile financiare pentru organizarea concertului de către Fundaţia de Caritate Miron Shor pot fi uşor verificate în baza documentelor juridice relevante, pe care le vom prezenta cu bucurie oricărui organ de control.

În al cincilea rând, Iosif Kobzon este un cântăreţ remarcabil, în baza cărui creaţie lirică şi patriotică au fost crescute mai multe generaţii. Suntem siguri că şi părinţii membrilor Partidului Liberal din Moldova au crescut pe aceste melodii.

În al şaselea rând, solicitând scoaterea de pe listă a candidatului Partidului “Şor” din cursa electorală, Valeriu Munteanu, demonstrează o frică bine întemeiată de a fi cu o treaptă semnificativ mai joasă decât candidatul nostru în cadrul rezultatelor votării.

În al şaptelea rând, în măsura în care ne amintim, nu toţi cântăreţii “lui Putin” sunt persoane “non-grata” în Partidul Liberal. Doar, vicepreşedintele acestui partid, Dorin Chirtoacă, a cântat cu plăcere şi chiar a interpretat cu ajutorul capacelor de cratiţe piesele trupei “Любэ” în timpul întâlnirilor senzaţionale de “garaj” ale PL.

În al optulea rând, atragem atenţia publicului asupra faptului că Valeriu Munteanu nu cere să fie scos din cursa electorală candidatul socialist, deşi Partidul Socialist intenţionează, de asemenea, să organizeze un concert dedicat zilei de 9 mai, la fel cu evoluarea interpreţilor ruşi. Acest lucru înseamnă că acţiunile liberalilor sunt coordonate cu cele ale socialiştilor? Şi insistând asupra excluderii candidatului Partidului “Şor”, ei ajută candidatul din partea PSRM, care la fel are toate motivele să se teamă de candidatul nostru?

În al nouălea rând, solicităm Comisiei Electorale Centrale să nu mai planifice niciodată alegerile pentru primăvară, când, după cum se ştie, la anumite categorii de cetăţeni încep să se agraveze bolile incompatibile cu posturile de stat.

partidulsor.md