Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2003DeclaraţiiBeASLMN

Declaraţia Blocului Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar| BeASLMN, 19 aprilie 2003
Pe data de 18 aprilie a.c., Vasile Colţa, primar de Hînceşti, candidat pentru aceeaşi funcţie din partea Blocului Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”, a fost reţinut ilegal de către colaboratorii Secţiei Procuraturii Generale pentru cazuri excepţionale. Arestarea lui Vasile Colţa s-a produs imediat după înregistrarea sa în calitate de candidat la funcţia de primar al oraşului Hînceşti.

Blocul Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” este profund indignată în legătură cu acest caz, calificîndu-l ca o încercare a actualei conduceri a statului de a-i intimida, prin diferite pîrghii, şi a-i elimina din cursă pe concurenţii electorali, în special pe reprezentanţii Opoziţiei.

Blocul Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” informează opinia publică şi mass-media din Republica Moldova în legătură cu acest caz, care reprezintă o răfuială politică şi o manifestare a presiunilor exercitate, prin diferite metode, de către guvernanţii comunişti împotriva Opoziţiei — fapt ce deteriorează în mod grav desfăşurarea corectă a campaniei electorale şi imaginea Republicii Moldova în exterior. Cazul Colţa nu este unicul, înregistrîndu-se acţiuni similare, operate de Putere, împotriva subiecţilor electorali incomozi. Prin asemenea procedee, ce contravin normelor statului de drept, Partidul Comuniştilor doreşte să-şi asigure o victorie confortabilă în cadrul viitorului scrutin.

Blocul Electoral “ASL Moldova Noastră” face apel către Misiunea OSCE în Republica Moldova, către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, către Congresul Puterilor Locale şi Regionale, către dl Jorgen Grunnet, Reprezentantul Secretarului General al Consiliului Europei la Chişinău, către Ambasadele străine acreditate la Chişinău, către Comitetul Helsinki în Republica Moldova să ia atitudine faţă de această situaţie, care reprezintă o evidentă violare a drepturilor omului. Blocul Electoral “ASL Moldova Noastră” îi cheamă pe concurenţii electorali la solidarizare în vederea stopării procedurilor antidemocratice la care recurge astăzi în Republica Moldova guvernarea comunistă.

Serviciul de presă al ASLMN