Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2003DeclaraţiiBeASLMN

Declaraţie-apel al Blocului Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” către alegătorii din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| BeASLMN, 4 iunie 2003
Dragi prieteni, Consiliul Coordonator Naţional al Blocului Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” vă mulţumeşte pentru sprijinul substanţial pe care l-aţi acordat candidaţilor noştri în primul tur de scrutin al alegerilor locale. Votul de încredere pe care l-aţi exprimat a plasat blocul nostru electoral pe locul doi după partidul de guvernămînt şi a însemnat acceptarea ofertei politice, noi devenind, astfel, principala forţă de opoziţie în Republica Moldova. Mandatul pe care ni l-aţi acordat semnifică speranţa în edificarea unui nou model de administrare publică, bazat pe principiile moderne ale autonomiei locale: transparenţa în procesul de gestionare a teritoriilor şi antrenarea populaţiei în adoptarea deciziilor de importanţă comunitară.

În preajma turului al doilea de scrutin, Consiliul Coordonator Naţional al Blocului Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” vă cheamă să vă reconfirmaţi opţiunea politică, votîndu-i pe candidaţii Blocului nostru în ziua de 8 iunie. Candidaţii noştri participă la acest tur în peste 160 de localităţi, avîndu-i, în majoritate, drept contracandidaţi pe reprezentanţii Partidului Comuniştilor. Aceasta necesită din partea noastră, a tuturor, o mobilizare maximă, ca să obţinem un mandat în favoarea forţele democratice şi reformatoare.

Numai prin participarea activă a fiecăruia dintre noi la procesul de votare vom contribui la victoria democraţiei şi la transformarea Republicii Moldova într-un stat democratic şi civilizat. Neparticiparea Dumneavoastră la votare ar însemna eschivarea de la responsabilităţile cetăţeneşti, ar face ca alţii să decidă soarta localităţii şi, implicit, a statului în care trăiţi.

Blocul Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” face un apel de solidarizare şi de mobilizare către tineret şi studenţi, care au fost privaţi în primul tur de dreptul de a participa la alegerea primarului la locul de studii. Nu rămîneţi indiferenţi şi nu lăsaţi să se decidă viitorul fără participarea voastră. Nu uitaţi că votul vostru contează.

O misiune aparte avem cu toţii în ziua de 8 iunie în Municipiul Chişinău. În turul doi de scrutin trebuie să depunem toate eforturile ca să evităm perspectiva derapării de la principiile democraţiei. Vă îndemnăm sincer, ferm şi responsabil să susţineţi candidatura lui Serafim Urechean la funcţia de Primar general al capitalei. Numai împreună putem transforma Chişinăul într-o capitală europeană modernă. Nu rataţi şansa de a Vă alege viitorul! Alegeţi un viitor mai bun pentru fiecare!

Consiliul Coordonator Naţional al Blocului Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”