Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2003DeclaraţiiPCRM

Apelul CC al PCRM către locuitorii municipiului Chişinău

|versiune pentru tipar| PCRM, 30 mai 2003
Stimaţi alegători! Alegerile din 25 mai curent au demonstrat că politica Partidului Comuniştilor privind transformările sociale şi îmbunătăţirea vieţii poporului se bucură de un mare sprijin din partea alegătorilor. Rezultatele alegerilor ce au avut loc au creat pentru prima dată în ţara noastră condiţii pentru promovarea unei politici coordonate a puterii centrale şi a celei locale.

Dar alegerile încă nu s-au încheiat. În aproape 400 de primării urmează să se desfăşoare cel de al doilea tur al scrutinului, care trebuie să-i desemneze pe cei mai destoinici reprezentanţi ai poporului în structurile administraţiei locale. O importanţă deosebită au pentru întreaga ţară au rezultatele alegerilor în Chişinău. Anume aici s-a format un focar al separatismului financiar şi criminal, anume în Chişinău sînt concentrate forţele care sînt gata ca în orice moment să răstoarne puterea din ţară. Ele nici nu-şi mai maschează planurile lor. Noi de acum vedem că din echilibrul de altădată, din democraţia afişată a oponenţilor noştri nu a rămas nici urmă. Măştile au fost aruncate! Se adeveresc cele mai rele dintre temeri. Anume despre ele noi i-am preîntîmpinat pe alegători în întreaga campanie electorală. Chiar sub ochii noştri, în zile şi ore numărate, adepţii lui Serafim Urechean au desfăşurat o campanie agresivă şi isterică împotriva puterii centrale, împotriva cuceririlor sociale şi a succeselor ţării noastre, împotriva noastră, a tuturor. În numele puterii şi al banilor, în numele bunăstării personale, ei aduc în jertfă oraşul nostru drag. Ei se străduiesc să lipsească definitiv Chişinăul de şansa de a renaşte şi a se dezvolta stabil, transformînd capitala într-un loc al unor bătălii politice. Iată de ce la 8 iunie se hotărăşte soarta nu numai a capitalei noastre. Se hotărăşte soarta întregului stat, care pentru prima dată pe parcursul multor ani a păşit pe calea creşterii economice, care pentru prima dată s-a întors cu faţa spre cetăţenii săi, spre necesităţile şi năzuinţele lor.

Ne aşteaptă cel de al doilea tur al alegerilor. Pentru oraşul nostru, pentru dragul nostru Chişinău, pentru noi toţi, acesta este un moment extrem de responsabil. Şi puterea centrală, şi consiliul orăşenesc, în componenţa căruia dumneavoastră aţi ales în majoritate comunişti, toţi noi sîntem dispuşi să întreprindem paşi hotărîţi în favoarea chişinăuienilor. Oraşul nostru niciodată n-a fost atît de aproape de rezolvarea acelor probleme care pe parcursul unui deceniu, zi de zi, s-au acumulat în capitala ţării. De aceea trebuie să ştiţi că, dîndu-vă voturile pentru Vasile Zgardan, dumneavoastră vă daţi voturile nu în favoarea unui nou funcţionar orăşenesc, ci în favoarea absolut a intereselor dumneavoastră.

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova vă îndeamnă ca la 8 iunie să veniţi la alegeri şi să spuneţi un “da” acelui candidat, acelui program de acţiuni şi acelei puteri, care au apărat şi apăra consecvent şi în mod principial interesele dumneavoastră. Votaţi secera şi ciocanul!

/Comunistul, nr. 21 (332), 30 mai 2003/