Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007DeclaraţiiAMN

Serafim Urechean: “Susţinem activ cooperarea necomuniştilor”

|versiune pentru tipar| AMN, 7 iunie 2007
Reconfirm şi de la tribuna Parlamentului poziţia Alianţei “Moldova Noastră”, în contextul actualelor alegeri — AMN va continua confruntarea cu Partidul de guvernământ la toate nivelurile puterii, inclusiv în cadrul organelor administraţiei publice locale.

Accentuez şi salut faptul că majoritatea forţelor de orientare democratică militează pentru a se coopera împotriva exponenţilor comunişti, în cadrul organelor elective de nivelul unu şi doi.

Această strategie e singura, care poate apropia viitorul prosper, democratic şi european al Republicii Moldova.

Ca preşedinte al partidului Alianţa “Moldova Noastră” declar că reprezentanţii AMN depun eforturi pentru a crea alianţe post-electorale necomuniste în toate consiliile, în care rezultatele votării permit acest lucru. Apelul nostru către partidele de orientare democratică este să facă totul pentru succesul coalizării.

De asemenea, acolo unde pe 17 iunie va avea loc turul doi pentru alegerea primarului, chem întregul electorat democratic, şi partidele ce-l reprezintă, să ofere o susţinere activă candidaţilor necomunişti. Iar unde comuniştii au fost eliminaţi din etapa finală — să procedăm la o competiţie onestă şi loială între candidaţii democraţi, pentru a păstra şansele conlucrării post-electorale.

Ştim deja că se amplifică presiunea Puterii asupra politicienilor democraţi din teritorii şi a şefilor lor de la centru pentru a zădărnici alianţele democratice. În acest context, Alianţa “Moldova Noastră” va condamna hotărât orice cedare, orice tentativă de a şantaja viitorii parteneri cu trecerea de partea comuniştilor, cum s-a întâmplat după scrutinele precedente.

Rezultatele partidului nostru se datorează şi fidelităţii demonstrate electoratului. Îndemnăm toate forţele democratice să ţină cont de acest exemplu. Exprimăm şi pe această cale cetăţenilor din toată republica recunoştinţa aleşilor locali din partea Alianţei “Moldova Noastră”.

Serafim Urechean
Preşedintele Alianţei “Moldova Noastră”
Şedinţa Parlamentului RM