Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

Incident la Sîngera

|versiune pentru tipar| PDM, 25 mai 2011

Un caz ieşit din comun de agresare fizică a contracandidatului în actualele alegeri locale s-a produs pe 24 mai la Sângera, municipiul Chişinău.

Candidatul PDM la funcţia de consilier local, Serghei Tribuşean, a fost bătut cu bestialitate de către un grup de indivizi, însoţişi de candidatul din partea PLDM la funcţia de primar de Sângera, Valeriu Poiată.

Incidentul s-a produs pentru că Tribusean a încercat să-l apere pe un alt cetăţean, pe care nişte tipi de constituţie sportivă îl băteau pentru ca ar fi pus prea multe întrebări incomode în cadrul unei întâlniri electorale a PLDM…

Deşi nu a lovit personal pe nimeni, Valeriu Poiată a asistat pe tot parcursul incidentului, încurajându-i astfel pe agresori, care se presupune că sunt implicaţi pentru o oferi servicii de protecţie în cadrul întâlnirilor cu alegătorii.

Candidatul PDM va apela la organele de drept, ca acestea să tragă la răspundere atacatorii, iar juristul partidului examinează cazul pentru a sesiza autorităţile electorale cu privire la aceste metode de campanie electorală.

Sursa: www.pdm.md