Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2001DeclaraţiiPPCD

Nevoile oamenilor sunt mai presus decît polemicile deşarte

|versiune pentru tipar| PPCD, 24 ianuarie 2001
Din data de 25 ianuarie toate partidele politice intră în toiul campaniei electorale pentru Parlament. Este de aşteptat ca această campanie, desfăşurată pe fundalul unei sărăcii şi mizerii fără precedent, să se transforme într-un război steril al tuturor împotriva tuturor. Populaţia aşteaptă altceva de la forţele politice: soluţii practice pentru nevoile fiecăruia şi redarea speranţei în ziua de mîine.

Partidul Popular Creştin Democrat şi-a fixat priorităţi clare bazate pe un dialog social direct, şi nu pe ponegrirea sau discreditarea celorlalţi concurenţi. PPCD anunţă public că nu se va lăsa antrenat în campania ponegririlor reciproce, ci se va concentra doar asupra problemelor sociale şi economice grave ale ţării, asupra nevoilor reale ale celor mulţi şi chinuiţi.

În acelaşi timp, toate criticile noastre vizînd persoanele corupte din stat se vor baza numai pe dovezi concrete. Lumea trebuie să cunoască de cine este ţinută în acest hal fără de hal. Pentru noi nevoile oamenilor şi problemele ţării sunt mai presus de polemicile deşarte care aruncă şi mai mult populaţia în hăul disperării. Suntem pentru o guvernare cu mîinile curate. Suntem pentru o campanie electorală curată.

Iurie ROŞCA, Preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat

/Ţara, Nr.7, 25 ianuarie 2001/