Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2001Concurenţi electoraliValeriu Ghileţchi

Program electoral al candidatului independent Valeriu Ghileţchi

|versiune pentru tipar|
In calitatea mea de candidat independent imi propun drept scop principal al activitatii mele de deputat in Parlament sa urmaresc dreptatea Lui Dumnezeu si binele poporului. In toate actiunile mele ma voi calauzi de principiile moralei crestine, recunoscand suprematia voii Lui Dumnezeu pentru viata mea si faptele mele. Voi face totul pentru a reda incredere si demnitate numelui de ales al poporului. Doresc din toata inima sa readuc speranta in inimile celor disperati si lumina in sufletele impovarate de problemele vietii.

Imi asum intreaga responsabilitate pentru actiunile mele de parlamentar si ma oblig sa respect convingerile si angajamentele expuse mai jos.

  1. Cred ca toata puterea si autoritatea ii apartine Dumnezeului triunic. Oricine detine puterea este responsabil in fata lui Dumnezeu si in fata poporului. Toate organele puterii de stat trebuie sa urmareasca dreptatea si binele oamenilor. Consider ca viitorul Republicii Moldova poate fi zidit pe temelia moralei crestine si a valorilor democratice.
  2. Cred ca fiecare om este o personalitate creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Fiecare persoana are dreptul la libera exprimare, asumandu-si responsabilitatea pentru actiunile sale. Ma angajez sa lupt pentru apararea drepturilor omului, in special pentru libertatea religioasa. Fiecare cetatean al Republicii Moldova are dreptul sa fie tratat cu respect si demnitate indiferent de nationalitate, pozitie sociala, apartenenta politica sau convingeri religioase.
  3. Cred ca Biserica are un rol deosebit in formarea unei temelii sanatoase a societatii. Una din sarcinile principale ale Bisericii ramane vestirea Cuvantului lui Dumnezeu, inlaturand astfel consecintele dezastruoase ale trecutului ateist. Activitatea bisericilor si a cultelor religioase trebuie sa fie bazata pe principiul separarii bisericii de stat, neamestecului statului in treburile acestora si pe garantarea dreptului individului la libera alegere si decizie cu privire la convingerile religioase.
  4. Cred ca familia este baza unei societati sanatoase. Ma angajez sa apar integritatea si interesele familiei. Voi pleda pentru interzicerea avorturilor, neamestecul statului in problema planificarii familiei, respectarea drepturilor mamei si ale copilului, interzicerea clonarii fiintei umane, recunoscand viata ca fiind darul suprem al lui Dumnezeu.
  5. Cred ca fiecare om are dreptul la un trai decent garantat de Constitutie. Obligatia statului este de a asigura cetatenii sai cu posibilitati de a avea un venit sigur, care sa le acopere nevoile vitale. Imi voi indrepta eforturile spre promovarea acelor acte legislative, care vor avea drept scop protectia paturilor social vulnerabile, crearea noilor locuri de munca si asigurarea unei batraneti fericite.
  6. Cred ca tineretul este viitorul tarii. Statul poarta intreaga raspundere pentru crearea posibilitatilor egale de instruire si pregatire profesionala, atat la orase cat si la sate. Educatia trebuie sa se realizeze in spiritul valorilor moralei crestine si al sentimentului de patriotism. Ma angajez sa lupt pentru a oferi tinerilor posibilitati de a se realiza pe toate planurile, inclusiv studii in strainatate si angajarea in campul muncii.
  7. Cred ca Republica Moldova trebuie sa devina o tara a posibilitatilor egale pentru toti cei, care doresc sa munceasca. Proprietatea privata constituie temelia relatiilor economice intr-un stat liber si democratic. Statul este obligat sa creeze conditii avantajoase pentru dezvoltarea agriculturii, businessului mic si mijlociu, stimuland si incurajand libera initiativa. Viitorul economic al tarii noastre este determinat de o buna dezvoltare a satului.
  8. Cred ca orientarea strategica a R. Moldova trebuie sa fie integrarea in structurile europene. Experienta altor tari care deja au realizat acest lucru este demna de urmat. In domeniul politicii externe voi pleda pentru dezvoltarea relatiilor multilaterale si reciproc avantajoase cu toate tarile lumii, deschise pentru cooperare cu R. Moldova. Consider drept prioritare relatiile cu tarile cu o democratie avansata.
  9. Cred intr-un stat de drept. Statul este obligat sa-si protejeze cetatenii. Consider ca justitia trebuie sa joace un rol decisiv in lupta cu criminalitatea si coruptia. Consider R. Moldova ca fiind un stat integru si nu voi accepta divizarea ei sub nici o forma.
  10. Cred ca demnitarul de stat este un slujitor al poporului sau, care trebuie sa-si dee toata silinta pentru a rezolva problemele cu care se confrunta tara. Un conducator adevarat trebuie sa aiba curajul sa infrunte nedreptatea si sa puna interesul national mai presus de interesul personal. Credinta si dreptatea, onestitatea si demnitatea, modestia si compasiunea vor fi calificativele actiunilor mele de parlamentar.

Asa sa ma ajute Dumnezeu!