Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Notificare pe marginea atacurilor comuniste la adresa Liderului BMD

|versiune pentru tipar| BMD, 17 ianuarie 2005
Blocul “Moldova Democrată” acuză Partidul Comuniştilor de utilizarea structurilor de stat şi a pîrghiilor administrative pentru exercitarea presiunilor asupra principalului său oponent electoral. “Comuniştii ştiu cine îi va detrona de la putere şi îşi apără cu orice preţ interesele politice, dar mai ales pe cele financiar-economice” — a subliniat dl Serafim Urechean, liderul BMD în adresarea sa recentă către candidaţii Blocului la alegerile parlamentare.

Cazurile de intimidare şi hărţuire a opoziţiei democratice iau proporţii deosebite după lansarea campaniei electorale. Două dintre ele au fost programate de comunişti chiar pe perioada vizitei întreprinse în Republica Moldova de către dl Terry Davis, Secretar General al Consiliului Europei, ceea ce denotă atît încălcarea de către actualii guvernanţi a legislaţiei naţionale, cît şi sfidarea deschisă a normelor europene privind corectitudinea alegerilor. Avem în vedere pichetarea ilegală a Primăriei Chişinău, întreprinsă de către un grup de copii şi tineri pe 15 ianuarie, conduşi de către Benderschi şi Petrenco, candidaţi pe lista PCRM. De asemenea, la conferinţa de presă din 17 ianuarie, curent, Liderul BMD a fost calomniat de către o echipă în frunte cu candidaţii comunişti Garev şi Seminovcher, cel din urmă făcînd uz de funcţia sa de stat la Departamentul Construcţii. Ambele manifestări s-au produs, în mod evident, la comanda Partidului Comuniştilor, constituie procedee murdare de campanie şi dovedesc utilizarea abuzivă a avantajului de control asupra puterii în stat. Remarcăm, că mediile de informare sunt prevenite prin lege să evite difuzarea calomniilor.

Criticile aduse dlui Serafim Urechean, Lider al BMD constituie o tentativă de răfuială politică. Amintim dezvăluirile ofiţerului Grigore Gorea, care a recunoscut, că a fost presat să falsifice ancheta în “cazul ambulanţelor”. Dînd aprecieri juridice activităţii Primăriei, Guvernul comunist şi-a depăşit atribuţiile şi a substituit justiţia. Iar fracţiunea comunistă în Consiliul municipal Chişinău a sabotat timp de cîteva luni activitatea acestei instituţii, aducînd prejudicii enorme capitalei şi locuitorilor ei.

Blocul “Moldova Democrată” apreciază ultimele atacuri la adresa sa, a Liderului său politic şi, în general, a reprezentanţilor opoziţiei democratice drept încălcări tot mai grave ale legislaţiei cu privire la alegeri şi a drepturilor omului în Republica Moldova.

Centrul de Presă al BMD