Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar| BMD, 19 ianuarie 2005
Liderul Blocului “Moldova Democrată”, dl. Serafim Urechean, a avut pe 19 ianuarie, curent, o întrevedere cu vicepreşedintele Camerei Comunelor a Parlamentului Marii Britanii, dl. Damian Green. Ea face parte din seria de consultări cu reprezentanţii organismelor internaţionale şi ai statelor străine pe marginea organizării şi desfăşurării procesului electoral în Republica Moldova.

Demnitarul britanic, vicepreşedinte al trustului memorial “John Smith”, a declarat că autorităţile şi societatea civilă din ţara sa sunt profund interesate în desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere şi corecte, care vor avea o importanţă decisivă pentru RM. În acest scop Marea Britanie va trimite în Moldova 10 la sută observatorii străini acreditaţi. Vizita pe care o face domnia sa la Chişinău este una de informare, în contextul general al interesului manifestat de comunitatea internaţională pentru scrutinul parlamentar de la 6 martie.

Prezenţa masivă a observatorilor din exterior este foarte necesară şi în perioada de până la ziua alegerilor, a accentuat Preşedintele Blocului “Moldova Democrată”. El a arătat, că puterea actuală deja fraudează masiv alegerile prin utilizarea ilegală a resurselor administrative, represii la adresa opoziţiei, controlarea totală a mass-media publice şi guvernamentale, subordonarea celei private şi blocarea accesului la presă a celorlalţi concurenţi electorali. Dl. Urechean a adus exemple, ce demonstrează, că guvernarea comunistă este dispusă să falsifice rezultatele alegerilor şi la modul direct. Aici se înscrie şi falsificarea componenţei Comisiei Electorale de Circumscripţie din municipiul Chişinău de către Comisia Electorală Centrală, formată de concurentul electoral aflat la guvernare.

Ca răspuns la întrebarea vicepreşedintelui Camerei Comunelor a Parlamentului britanic, Liderul BMD a declarat că, după preluarea guvernării, Blocul “Moldova Democrată” va democratiza societatea, va reda sistemului judecătoresc independenţa, va crea sute de mii de locuri de muncă pentru asigurarea unei vieţi demne pentru populaţia ţării, pentru a stimula reîntoarcerea acasă a sutelor de mii de moldoveni, care lucrează peste hotare.

Centrul de Presă al BMD