Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar| BMD, 9 februarie 2005
Blocul electoral “Moldova Democrată” apreciază, că ultimele insinuări lansate de liderul comunist Vladimir Voronin demonstrează clar de cine se teme actuala guvernare şi cine este forţa capabilă s-o învingă în aceste alegeri — BMD împreună cu cetăţenii ţării.

Partidul aflat la putere îşi confirmă atât intenţiile de a falsifica alegerile de la 6 martie, cât şi îngrijorarea, că fraudele vor provoca proteste din partea populaţiei. Autorităţile refuză să recunoască propria responsabilitate pentru gravele încălcări ale normelor electorale. Numai BMD a depus deja peste 70 de sesizări în diverse instanţe, care dovedesc comportamentul incorect al comuniştilor, intimidarea concurenţilor electorali şi a cetăţenilor, încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. În ce priveşte raioanele de est ale Moldovei, BMD a cerut să fie şi acolo asigurat dreptul la vot, ca şi pentru studenţi sau pentru cei plecaţi să-şi câştige existenţa peste hotare. Înlocuirea eforturilor corespunzătoare prin speculaţii ieftine este sub nivelul unui şef de stat, chiar dacă acesta se afltă la expirarea mandatului.

Aprecierile lui Voronin repetă comentariile unor pretinşi analişti, care induc în eroare opinia publică şi în ce priveşte activitata opoziţei. Accentuăm, că, după ce 4 ani au fost dezinformaţi, cetăţenii participă foarte activ la întâlnirile cu reprezentanţii Blocului electoral “Moldova Democrată”. Candidaţii şi agitatorii noştri au discutat până acum cu peste 700 de mii de oameni în majoritatea localităţilor Moldovei. Le-au oferit dovezi, că guvernarea din ultimii 4 ani a agravat sărăcia, creşterea preţurilor, exodul populaţiei peste hotare.

Cetăţenii doresc să vadă, dacă Preşedintele Voronin va avea curajul să răspundă la chemarea dlui Serafim Urechean de a ieşi la luptă deschisă şi cinstită, adică la dezbateri faţă în faţă. Astăzi liderul comunist a confirmat, că se fereşte de confruntarea directă cu liderul BMD, de discutarea afacerilor comuniste şi a dovezilor referitoare la guvernarea incompetentă a ţării. Voronin poate căuta în continuare pretexte pentru a se eschiva de la responsabilităţi şi de la dezbaterile publice cu concurentul său. Dar el va răspunde, oricum, la 6 martie, în faţa electoratului, care are dreptul la un alt viitor şi la un alt conducător.

Centrul de Presă al BMD