Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar| BMD, 21 februarie 2005
Responsabilizarea noii guvernări în faţa cetăţenilor ţării — pentru a întări acest principiu Liderul Blocului “Moldova Democrată” a iniţiat semnarea Contractului “Şapte paşi spre o viaţă mai bună” cu fiecare alegător din Republica Moldova.

Acţiunea a început pe 20 februarie, în timpul vizitei dlui Urechean la Bălţi, iar conţinutul contractului s-a prezentat opiniei publice în cadrul conferinţei de presă de luni, 21 februarie, curent. El include, pe de o parte, declaraţia de susţinere a alegătorului, iar, pe de altă parte, şapte puncte prioritare ale programului electoral al BMD. Ele vizează următoarele obligaţii: ridicarea nivelulului de viaţă al fiecărui om, eliminarea sistemului de vize pentru călătorii în Europa, normalizarea situaţiei cu spaţiul locativ şi serviciile comunale, modernizarea instituţiilor educative, medicale şi de cultură, oferirea de credite fără dobândă pentru studii şi iniţierea unei afaceri de către tineri, construcţia şi reabilitarea drumurilor locale, precum şi gazificarea integrală a ţării. Serafim Urechean se obligă să realizeze aceste angajamente prioritare după alegerea sa în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova.

Remarcăm, că cetăţeni sunt deziluzionaţi de actuala guvernare, care şi-a declinat promisiunile făcute la alegerile din 2001. Mai mult, comuniştii au promovat o politică duplicitară de manipulare a opiniei publice, iar Preşedintele Voronin a apărat doar interesele propriului partid în detrimentul solidarităţii sociale. BMD face eforturi pentru a reda cetăţenilor încrederea în viitor şi în noua guvernare. Contractul cu alegătorul urmează iniţiativei dlui Serafim Urechean de a reda cetăţenilor dreptul să aleagă direct Preşedintele ţării. “Şapte paşi spre o viaţă mai bună” este un angajament al viitorului şef de stat de a lucra împreună cu alegătorii în beneficiul acestora şi al întregii ţări. Este un act de refacere a societăţii civile din Moldova şi a relaţiilor ei constructive cu conducerea statului.

Un alt document foarte important dat publicităţii astăzi este proiectul unei Declaraţii comune, propus de BMD concurenţilor electorali din opoziţie. El porneşte de la aprecierea critică a condiţiilor incorecte, în care decurge actuala campanie electorală din Moldova şi cere autorităţilor aplicarea unor măsuri eficiente pentru corectarea acestei situaţii.

Printr-o declaraţie specială BMD a apreciat, că actuala conducere conduce Republica Moldova spre o blocadă internaţională totală. Această concluzie se impune în rezultatul semnalelor trimise de Occident cu privire la corectitudinea alegerilor parlamentare, dar şi de Rusia — cu privire la posibilele restricţii impuse circulaţiei mărfurilor şi cetăţenilor moldoveni. Serafim Urechean a menţionat, că 6 martie e ziua, în care populaţia ţării trebuie să aleagă între a rămâne în trecut şi a merge spre un viitor prosper, democratic şi european al Moldovei.

Centrul de Presă al BMD