Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Disperarea îi face pe comunişti să intensifice “PR-ul negru”

|versiune pentru tipar| BMD, 28 februarie 2005
Blocul electoral “Moldova Democrată” are noi date de la angajaţii structurilor de stat despre scenariile comuniste de criminalizare a campaniei electorale. Puterea, care pleacă, continuă provocările, pentru a destabiliza situaţia şi a acuza de acest fapt opoziţia.

De această dată, surse din sistemul penitenciar ne-au informat despre fabricarea unei scrisori, prin care Petru Gâlcă, cunoscut drept Micu — lider al lumii interlope, chipurile ar susţine opoziţia. Gâlcă este deţinut la închisoarea de la Pruncul. Încă de vineri, 18 februarie, de aici a fost expediat la Izolatorul de detenţie preventivă din Chişinău un mesaj scris de un grafolog profesionist pentru a crea impresia, că-i aparţine lui Micu. Motivul acestei pretinse scrisori de agitaţie este, că deţinuţii încă necondamnaţi păstrează dreptul la vot. Evident, aşa-zisul mesaj a fost interceptat şi autorităţile se pregătesc să acuze opoziţia, că ar fi susţinută de lumea interlopă. Comuniştii, care au controlul asupra penitenciarelor, îl folosesc pentru aceste trucuri ieftine, la fel cum utilizează şi celelalte resurse administrative.

Blocul “Moldova Democrată” are semnale şi despre alte scenarii, fabricate în panică de servitorii actualei guvernări, în acelaşi context. Ele includ variante cu plasarea şi, apoi, descoperirea de către poliţie a stupefiantelor la staff-urile de campanie ale opoziţiei, cu provocarea unor grave accidente rutiere, de care să fie făcuţi vinovaţi liderii opoziţiei, şi altele. Salutăm faptul, că mulţi dintre reprezentanţii organelor de drept şi de justiţie, cărora li se cere “organizarea executării”, trimit semnale pentru a preveni incidentele periculoase. Repetăm apelul nostru către profesioniştii din aceste domenii, să refuze implicarea în acţiuni provocatoare şi să asigure supremaţia legii în timpul, care a mai rămas pănă la venirea unei guvernări noi şi sănătoase în Republica Moldova.

Centrul de Presă al BMD