Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Parlamentarii europeni sprijină demersurile BMD

|versiune pentru tipar| BMD, 28 februarie 2005
Blocul electoral “Moldova Democrată” salută declaraţia Parlamentului European cu privire la măsurile necesare pentru desfăşurarea alegerilor libere şi corecte în Moldova. În mod special, remarcăm, că ea reiterează poziţia BMD, care a cerut asigurarea dreptului la vot a studenţilor, a cetăţenilor din raioanele de est şi a celor, aflaţi peste hotare.

Până acum, autorităţile de stat şi cele electorale din Republica Moldova au ignorat obligaţiile lor şi demersurile BMD de a deschide pentru aceşti alegători birouri de vot suplimentare. Sperăm că, după intervenţia deputaţilor Uniunii Europene, Italia, Portugalia şi alte state unde muncesc sute de mii de moldoveni vor face oferte de deschidere a birourilor de vot în afara consulatelor şi că actuala putere va fi nevoită să le asugure.

Deasemenea, suntem solidari cu manifestările studenţilor moldoveni din România, care protestează împotriva lipsei de măsuri a autorităţilor de la Chişinău, cărora BMD le-a cerut insistent să deschidă birouri de votare în oraşele universitare din ţara vecină.

Centrul de Presă al BMD