Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

FEROVIADA COMUNISTĂ

|versiune pentru tipar| BMD, 5 martie 2005
Blocul “Moldova Democrată” primeşte tot mai multe semnale, ce confirmă planul comunist de organizare a violenţelor sociale. Ştiind că au fraudat procesul electorlal, foştii guvernanţi se pregătesc şă-şi apere puterea cu orice preţ. BMD cheamă la raţiune şi neimplicare oamenii, mobilizaţi de comunişti pentru acţiuni stradale la Chişinău.

Această misiune specială, comuniştii au încredinţat-o clientului lor, Miron Gagauz, Director General al Căilor Ferate Moldoveneşi. Cu sprijinul unor persoane iresponsabile din organele de forţă, el formează detaşamente de apărare a regimului Voronin.

Structurile căilor ferate de la Ocniţa, Comrat, Basarabeasca, Ungheni şi alte noduri feroviare au indicaţii să înroleze mercenari, plătindu-i cu până la o sută de dolari fiecare. Ei sunt asiguguraţi cu corturi, transport şi alimentare. Iar anumiţi factori de la poliţie au sarcina să protejeze deplasarea spre Chişinău a regimentelor comuniste şi să le furnizeze amuniţii. Analogia cu mineriadele din România, conduse de Miron Cosma, îi face pe cei, care semnalează aceste pregătiri, să le numeasă FEROVIADA COMUNISTĂ.

Angajarea lui Miron Gagauz de către putere continuă multiplele afaceri dubioase, în care acesta este implicat împreună cu fosta guvernare. De remarcat, că la poarta Direcţiei Căilor Ferate Moldovaeneşi a fost descoperită şi cutia cu inscripţia BOMBA, în care se aflau sticle cu inflamabil — aşa numite “coctailuri Molotov”.

Tentativa liderilor şi servitorilor comunişti de a provoca confruntări violente la Chişinău imediat după 6 martie este o crimă împotriva propriului popor. Încă înainte de ziua alegerilor partidul, care a fost la putere în ultimii patru ani, demonstrează că este incapabil să cedeze puterea într-o manieră democratică. Blocul “Moldova Democrată” face apel către populaţia ţării să refuze implicarea în orice acţiuni extremiste, periculoase pentru stabilitatea internă şi pentru viitorul Republicii Moldova.

Centrul de Presă al BMD