Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Declaraţia Partidului Democrat din Moldova referitor la crearea fracţiunii parlamentare

|versiune pentru tipar| BMD, 24 martie 2005
Partidul Democrat a sprijinit activ prin acţiuni concrete şi consecvente procesul de consolidare a forţelor politice de orientare democratică şi reformatoare în efortul de a crea un bloc politic unit şi eficient, capabil să devină principala forţă de opoziţie. Partidul Democrat a contribuit în mod esenţial la formarea Blocului politic Moldova Democrată, precum şi la toate activităţile în cadrul campaniei pentru alegerea noului parlament al ţării. Membrii Partidului Democrat în centru şi în teritoriu au depus eforturi consistente pentru a extinde aria de influenţă în societate a opoziţiei centriste şi democrate, astfel contribuind direct la afirmarea BMD în calitate de forţă principala a opoziţiei.

Partidul Democrat este unica forţă politică din actualul Parlament care promovează valorile social-democrate şi colaborează activ cu Internaţionala Socialstă (SI), Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi partidele surori din mai multe ţări.

Realizînd necesitatea amplificării unui mesaj social-democrat în noul Parlament şi în societate, dar şi în vederea contracarării speculaţiilor Partidului Comuniştilor privind dorinţa de a schimba ideologia PCRM;

Fiind preocupat de eficientizarea activităţii opoziţiei centriste şi democratice şi de consolidare a rolului şi influenţei în societate a valorilor social-democrate, Partidul Democrat consideră oportun de a face publică decizia de a crea fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat.

În acest context, PDM declară că:

Pe parcursul actualului mandat în organul legislativ suprem, deputatii PDM vor depune eforturi pentru promovarea unor acţiuni de anvergură de integrare europeană, de consolidare a instituţiilor democratice, de dezvoltare a economiei de piaţă, un accent esenţial find pus pe crearea unui climat favorabil pentru atragerea investiţiilor străine, crearea unei atmosfere de conlucrare în stat. susţinute pentru a asigura un nivel înalt de profesionalism în rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă societatea. PDM va contribui la realizarea în comun a programului electoral al Blocului Moldova Democrată. Fracţiunea PDM prin activitatea sa în Parlament va asigura un dialog civilizat şi constructiv între majoritate şi minoritate, guvernare şi opoziţie, reieşind din interesele majore ale poporului Republicii Moldova.

Adoptată de Consiliul Executiv Politic
al Partidului Democrat din Moldova