Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiBMD

Comunicat de presă privind şedinţa extraordinară a Biroului Permanent al PSL

|versiune pentru tipar| BMD, 27 martie 2005
Biroul Permanent al Partidului Social-Liberal (PSL), reunit în şedinţa extraordinară sîmbată, 26 martie, a examinat situaţia creată în Blocul “Moldova Democrată” (BMD) după constituirea fracţiunii Partidului Democrat (PD) în noul Parlament al Republicii Moldova. Membrii Biroului Permanent al PSL şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu tensionarea relaţiilor din cadrul Blocului şi apariţia pericolului real de scindare a acestuia. Ei au făcut apel către colegii lor din Alianţa “Moldova Noastră” (AMN) să accepte propunerea Partidului Democrat de a rămîne parte componentă a Blocului, chiar în condiţiile existentei unei fracţiuni parlamentare separate a PD. În opinia social-liberalilor existenţa unei fracţiuni parlamentare distincte a Partidului Democrat nu trebuie tratată ca o ieşire a acestui partid din cadrul Blocului. Excluderea PD-ului din BMD şi transformarea acestuia în adversar al Blocului ar fi, în opinia membrilor Biroului Permanent al PSL, în dezavantajul tuturor forţelor democratice din ţara noastră, în opinia social-liberalilor formatul BMD-ului trebuie nu doar menţinut ci chiar extins prin cooptarea altor partide din opoziţia parlamentara şi extraparlamentară.

Totodată Biroul Permanent al PSL a examinat şi problema alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova. Social-liberalii au respins ideea de boicotare a alegerilor Preşedintelui Republicii din 4 aprilie 2005, reconfirmînd totodată, intenţia de a nu vota în favoarea unui candidat înaintat de Partidul Comuniştilor. În acest context social-liberalii au venit cu propunerea către colegii lor din Partidul Democrat şi din Alianţa “Moldova Noastră” de a sprijini candidatura deţinutului politic Andrei Ivanţoc la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

În acelaşi timp membrii Biroului Permanent ai PSL au condamnat lipsa de deschidere a Partidul Comuniştilor din Republica Moldova pentru un dialog civilizat, deschis şi constructiv cu opoziţia democratica.

Serviciul Presă şi Relaţii Externe