Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPCRM

Declaraţia Comitetului Politic Executiv al PCRM

|versiune pentru tipar| PCRM, 28 februarie 2005
Comitetul Politic Executiv al Partidului Comunistilor din Republica Moldova este ingrijorat de sirul de tendinte negative in campania preelectorala din tara noastra. Unificarea cinica si evidenta a formatiunii politice a lui Serafim Urechean cu serviciile secrete transnistrene si criminalitatea internationala ameninta cu iesirea campaniei electorale din fagasul democratic si cu instituirea in Republica Moldova a dictaturii criminale.

Banditul moldovean si asasinul “Bolgar” aflat din 1998 in cautare internationala, Igor Smirnov si Vladimir Antiufeev, care terorizeaza populatia reginunii transnistrene, devin coparticipanti deschisi la procesul de promovare la putere a Blocului “Moldova Democrata”.

Pe de alta parte, o intreaga formatiune politica in frunte cu Serafim Urechean devine avocatul asasinului Grigori Karamalak, transformindu-l practic intr-un steag al luptei sale pentru putere.

Patidul Comunistilor din Republica Moldova este increzut ca, in pofida unei provocari obraznice a criminalitatii organizate si unui atac informational perfid din partea unui sir de mijloce de informarea in masa straine, societatea si aturoritatile tarii noastre vor putea pastra standardele democratice ale campaniei electorale si nu vor ceda provocarilor banditilor cu chip de politicieni.

Totodata, trebuie sa mentionam faptul ca situatia politica si intreaga logica a campaniei preelectorale in Moldova s-a simplificat radical. Pentru populatie a devenit definitiv clar care este alegerea ei: sau reintoarcerea guvernarii criminalului si instaurarea lui Bolgar, Urechean, Braghis, Pasat, sau — demnitatea, independenta si calea civilizata spre un viitor european. Alternativa nu exista!

Centrul de presă PCRM