Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPCRM

Declaraţia preşedintelui Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 1 martie 2005
Stimaţi Concetăţeni,

Forţele crimei organizate internaţionale au intervenit în cel mai grosolan mod în situaţia preelectorală din Republica Moldova.

Cu toţi am devenit martori ai faptului cum extremiştii, “hoţii în lege”, liderii regimului separatist de la Tiraspol şi opoziţia totalitară care le deserveşte interesele s-au unit făţiş pentru a-şi lua revanşa pentru înfrîngerile suferite în ultimii patru ani. Pe ei îi face să turbe faptul că ţara noastră s-a ridicat din genunchi, că oamenii au încetat să le ştie de frică, că businessul autohton nu se mai află sub "protecţia" impusă de tot felul de bandiţi. Pe ei îi înfurie faptul că autorităţile Ucrainei şi Moldovei promovează astăzi o politică coordonată în problema reglementării transnistrene, că ţara noastră şi poporul nostru au ales calea spre Europa, calea spre o nonă calitate a vieţii.

Criminalii internaţionali înţeleg prea bine că eventuala victorie a comuniştilor în cadrul alegerilor din 6 martie va constitui pentru ei o sentinţă de condamnare, că după aceasta Moldova se va afla la o distanţă doar de cîteva zile de multaşteptatul ceas al reunirii cu Transnistria. Anume de aceea în calitate de arme de luptă pentru instaurarea puterii lor banditeşti ei au ales calomnia, mituirea unor influente mass-media internaţionale şi ameninţările adresate mie personal.

Stimaţi Concetăţeni,

Voi trebuie să ştiţi şi să credeţi în aceea că preşedintele Voronin nu a cedat şi nu cedează în faţa încercărilor de a-l şantaja. Voi trebuie să ştiţi că orice calomnie ar inventa despre ţara noastră sau despre mine revanşiştii, eu voi rămîne ferm şi pînă la capăt pe principiile integrităţii teritoriale şi independenţei ţării noastre, pe principiile apărării libertăţilor democratice, pe principiile echităţii. Eu cred în aceea că noi vom rezista în faţa intervenţiei criminale, eu cred în aceea că poporul nostru nu poate fi înşelat, nu poate fi intimidat sau readus la starea de robie.

Să ne unim, deci, în numele viitorului ţării noastre, în numele Republicii Moldova.

/Moldova suverană, Nr. 35, 1 martie 2005/