Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPPCD

Teroriştii mediatici pregătesc o nouă diversiune împotriva PPCD

|versiune pentru tipar| PPCD, 26 februarie 2005
Constatăm cu îngrijorarea că ia amploare campania de denigrare a Partidului Popular Creştin Democrat şi a liderilor acestuia. Acţiunile de manipulare mediatică a opiniei publice prin bestializarea opoziţiei creştin-democrate, prin atacuri infame la persoana liderului PPCD reprezintă un tipic comunist deja cunoscut. Atmosfera de intoleranţă întreţinută în societate de manevrele politice ale partidului de guvernământ, de ticurile agresive ale preşedintelui comunist Vladimir Voronin, care este pornit contra tuturor, învrăjbeşte societatea, o demoralizează, producând o atmosferă deosebit de gravă în preajma alegerilor din 6 martie curent.

Recent, am fost informaţi că teroriştii mediatici ai regimului Voronin au pregătit încă un film denigrator la adresa Partidului Popular Creştin Democrat şi a liderului acestuia, Iurie Roşca. Pelicula, care urmează a fi difuzată în timpul apropiat la posturile de televiziune aservite preşedintelui Voronin, oferă imagini ale sediilor PPCD, ziarului FLUX, Tipografiei Prag-3, Cartelului Ţărănesc “Sfântul Gheorghe”, precum şi imaginea a doua imobile din Valea Prahovei, România, care, chipurile, ar aparţine lui Iurie Roşca. Comentariile de care este însoţită noua făcătură comunistă abundă de expresii acide, în privinţa a două vile din Valea Prahovei, care ar aparţine preşedintelui PPCD: sunt intervievaţi doi “localnici” tineri, care seamănă mai mult cu nişte basarabeni (dupa accentul forţat muntenesc). De asemenea, pelicula oferă “probe”, potrivit cărora “toţi” liderii PPCD ar dispune de cetăţenie română şi ar deţine proprietăţi în România, fiind acţionari la principalele întreprinderi de peste Prut.

Alt subiect lucrat de tehnologii mediatici ai regimului Voronin vizează pretinsa finanţare a campaniei electorale a PPCD de către compania spaniolă “Union Fenosa” şi de alţi investitori străini din Republica Moldova. De menţionat că în cadrul aceleiaşi campanii de denigrare a PPCD şi a lui Iurie Roşca, ca lider de partid, va fi reluat, în ultimele zile ale campaniei electorale, prin reţelele TV prin cablu din localităţile rurale (în acest scop fiind tirajate între 50–70 copii), la indicaţia nemijlocită a Preşedinţiei, filmul “Opriţi extremismul !”, care a fost difuzat la postul instituţiei publice naţionale a audiovizualului Compania “Moldova 1” în ziua de duminică, 20 februarie curent.

La evidenta implicare a instituţiilor statului (Preşedinţia, Guvernul, Consiliul Suprem de Securitate, SIS ş.a.) în actuala campanie electorală de partea PCRM, se adaugă şi partizanatul politic al Comisiei Electorale Centrale prin intermediul secretarului Valentin Vizant şi a vice-preşedintelui Ivan Cucu (membru PCRM până la data constituirii CEC). Ultimul este şi autorul hotărârii CEC prin care Partidului Popular Creştin Democrat îi este refuzat dreptul la replică, solicitat în urma difuzării filmului “Opriţi extremismul”. Comunistul Ivan CUCU nu găseşte în cele 10 minute de calomnie tirajată televizat în milioane de exemplare “nici un subiect ce poate fi supus contestării”. Astfel, Ivan Cucu aprobă, fără drept de replică, în numele CEC, practica comunistă a asasinatului politic şi moral.

În aceste condiţii, atragem atenţia OSCE, Consiliului Europei, instituţiilor diplomatice acreditate şi organismelor internaţionale care supraveghează procesul electoral din Republica Moldova că, în urma loviturilor murdare ale regimului Voronin, atmosfera politică este atât de tensionată, că ar putea servi drept cauză a unei instabilităţi sociale pără precedent şi a destabilizării situaţiei social-politice atât în preajma scrutinului, cât şi după.

În caz când mostrele de terorism mediatic la adresa PPCD şi a liderului acestuia nu vor fi reprimate din start de CEC şi vor fi difuzate de instituţiile audio-vizualului, Partidul Popular Creştin Democrat va fi în drept să nu recunoască valabilitatea rezultatelor scrutinului din 6 martie 2005.

Biroul de presă al PPCD