Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

Scrisoare oficială al Partidului Social Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| PSDM, 17 februarie 2005
Partidul Social Democrat din Moldova se adresează către cotidianul “Moldova suverană”, solicitând dreptul la replică şi publicarea integrală a comunicatului de presă, difuzat de PSDM la conferinţa din 14 februarie 2005.

La 14 februarie 2005 PSDM a susţinut o conferinţă de presă la care a adus argumente concrete de instaurare de către partidul de guvernământ a unui control total asupra unor mijloace mass media.

În numărul din 16 februarie “Moldova suverană” a denaturat intenţionat informaţia din comunicatul de presă al PSDM, prezentând-o ca pe o listă “neagră” a presei care, după cum a insinuat “Moldova Suverană”, a fost întocmită de către PSDM. Fapt, ce categoric nu corespunde adevărului şi este o interpretare tendenţioasă a informaţiei, cu scopul de a denigra concurentul electoral PSDM.

Articolul “PSD a atacat presa” publicat de “Moldova suverană” este o probă de folosire directă a tehnologiilor electorale “murdare” împotriva PSDM, de dezinformare masivă a opiniei publice şi încălcare a principiilor democratice de desfăşurare a campaniei electorale.

Considerăm inadmisibil un atare comportament al ziarului Guvernului RM şi cerem ca “Moldova suverană” să dezmintă public informaţia plasată în numărul din 16 februarie 2005 şi să publice comunicatul PSDM integral.

Victor Ciobanu
Membrul Biroului Central al PSDM