Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin încălcă Regulamentul de reflectare a campaniei electorale

|versiune pentru tipar| PSDM, 22 februarie 2005
În ziua de sâmbătă, 19 februarie 2005, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a fost prezent într-o emisiune a Canalului de televiziune în limba rusă — RTVi, retranslat pe teritoriul Republicii Moldova. Emisiunea-interviu cu Vladimir Voronin a durat mai mult de o oră.

În cadrul interviului Preşedintele PCRM a vorbit despre realizările partidului comuniştilor în perioada de guvernare şi a criticat forţele politice de opoziţie.

PSDM consideră că aceasta este o încălcare a Regulamentului de reflectare a campaniei electorale parlamentare, deoarece emisiunea a durat mai mult de o oră, fapt, care sub nici un aspect nu poate fi plasat în cadrul timpilor de antenă pentru publicitate electorală (cu plată, sau gratis) de care pot beneficia formaţiunile politice participante la scrutinul pentru alegerea deputaţilor în Parlamentul RM.

Acesta este o încă demonstrare în plus a faptului că concurenţii electorali sunt puşi în condiţii inegale de desfăşurare a campaniei electorale, că preşedintele PCRM, V. Voronin, foloseşte abuziv toate instrumentele puteri, pentru a face publicitate electorală pozitivă în favoarea partidul comuniştilor, ignorând toate actele de drept care reglementează condiţiile de campanie electorală şi principiile democratice de desfăşurare a unui scrutin electoral.

PSDM va sesiza în această privinţă CEC şi va informa organismele internaţionale şi opinia publică.

Centrul de presă al PSDM