Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

TVM refuză în continuare să participe la evenimentele de presă ale opoziţiei

|versiune pentru tipar| PSDM, 22 februarie 2005
În pofida declaraţilor despre alegeri libere şi corecte venite din partea organismelor internaţionale OSCE, UE, CE, Senatului SUA, etc. care exprimă “deosebita îngrijorare” în legătură cu “ultimele evoluţii în procesul electoral din RM, care sunt îngrijorătoare, întrucât rapoartele privind reflectarea părtinitoare în mass media publice şi utilizarea resurselor publice în scopurile agitaţiei electorale lasă o urmă de îndoială asupra legitimităţii alegerilor”, TVM continuă să boicoteze evenimentele de presă ale opoziţiei în general şi cele ale PSDM în particular.

Astăzi, 22 februarie, PSDM a susţinut o conferinţă de presă în incinta Infotag-ului la care a făcut o analiză a rezultatelor sondajului Sociologic al IPP şi a demonstrat presei că sondajul a fost trucat ca să arate ratingul râvnit de partidul comuniştilor. La această conferinţă, ca şi la precedentele, reporterii TVM nu au fost prezenţi.

Prin atitudinea sa TVM practic, deconectează populaţia de la viaţa politică a ţării. În felul acesta TVM contribuie la procesul de dezinformare şi manipulare a opiniei publice, pentru a asigura câştigul cu orice preţ al partidului de guvernământ în alegeri.

Conducerea TVM a încălcat practic toate normele de comportament civilizat şi democratic, acceptabile pentru o televiziune publică în campanie electorală.

Aceeaşi atitudine de boicot este manifestată şi de către postul de televiziune NIT, care încearcă să demonstreze echidistanţă doar faţă de partidele de opoziţie şi în nici un caz nu şi faţă de partidul puterii. NIT participă şi reflectează toate activităţile puterii, dar nu reflectează nici una din acţiunile PSDM sau ale altui concurent electoral.

PSDM sesizează organismele internaţionale, Comisia Electorală Centrală şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului despre faptul că în condiţiile create este imposibil ca alegerile să fie libere, corecte şi să exprime voinţa reală a poporului.

Centrul de presă al PSDM