Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

Comuniştii distrug panourile cu publicitatea electorală a Partidului Social Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| PSDM, 28 februarie 2005
PSDM, la fel ca şi alte formaţiuni politice, participante în campania electorală, a plasat în diferite sectoare ale municipiului Chişinău panouri cu publicitate electorală. În dimineaţa zilei de sâmbătă, 26 februarie panourile PSDM de pe strada Panfilov şi cel din apropierea Aeroportului au fost găsite distruse. Panourile în cauză sunt plasate la o înălţime de 4–5 metri şi vandalizarea lor în modul în care arată, putea fi făcută doar în cazul când făptaşii dispuneau de posibilităţi tehnice speciale şi aveau protecţia organelor de ordine publică.

PSDM susţine că acesta este încă un exemplu de folosire de către partidul comuniştilor a resurselor administrative în lupta cu concurenţii electorali, deoarece acest act de vandalism putea fi făcut doar de către adepţii partidului de guvernământ, care au dispus de surse tehnice pentru a se ridica nestingheriţi la o aşa înălţime.

PSDM declară că comuniştii deja recurg la procedee josnice de concurenţă electorală, care sunt orientate spre a aduce daune materiale Partidului Social Democrat din Moldova şi care sunt încă o dovadă a faptului că partidul de guvernământ este dispus să folosească toate mijlocele pentru a nu permite ca PSDM să-şi ducă mesajul la alegător.

PSDM va sesiza CEC şi structurile internaţionale cu privire la acest caz şi va cere organelor de ordine publică o explicaţie despre cum a fost posibil să se întâmple acest lucru fără ca patrulele de noapte să observe o astfel de încălcare a ordinii publice, în timp ce permanent sunt reţinuţi agitatorii care încleiază afişe electorale în locuri ce nu sunt predestinate pentru acest scop.

Centrul de presă al PSDM