Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

PCRM încalcă masiv Codul Electoral plasând placate electorale

|versiune pentru tipar| PSDM, 4 martie 2005
Partidul Social Democrat din Moldova protestează categoric împotriva încălcării de către PCRM a Codului Electoral.

Astfel, la 2–3 martie 2005, PCRM, încălcând prevederile art. 47 (13) al Codului Electoral, a plasat masiv afişe cu agitaţie electorală în mun. Chişinău, în locuri neprevăzute pentru acest scop.

Această încălcare demonstrează cît de cinic şi deja sistematic PCRM foloseşte resursa administrativă. Întrucât, fiecare caz de plasare a afişelor electorale în locuri nepredestinate pentru acest scop este o încălcare a articolului 2001 (3) a Codului de contravenţii administrative.

În total în municipiul Chişinău sunt plasate zeci de mii de afişe electorale în locuri interzise, fapt ce demonstrează că aceste încălcări administrative au fost comise de zeci de persoane. Marea majoritate a căror au fost încleiate cu folosirea tehnicii şi a mecanismelor speciale.

În pofida acestui fapt, timp de două zile, poliţia nu a reţinut şi nu a tras la răspundere administrativă nici o persoană care a încleiat aceste afişe.

Aceste circumstanţe ne permit să spunem că încălcările au fost comise cu permisiunea sau sub protecţia poliţiei. În special, dacă punem la cont şi faptul că până în prezent afişele electorale ale comuniştilor rămân în locurile unde au fost plasate.

Nici una din partidele de opoziţie nu şi-au permis o încălcare atât de cinică şi masivă a legislaţiei electorale, care nemijlocit duce la fraudarea rezultatelor alegerilor.

În legătură cu acest fapt, PSDM a sesizat CEC şi a cerut ca faţă de PCRM să fie neîntârziat aplicate măsuri respective pentru aceste încălcări.

Centrul de presă al PSDM