Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

Declaratia Partidului Social Democrat din Moldova cu privire la rezultatele alegerilor din 06 martie 2005

|versiune pentru tipar| PSDM, 10 martie 2005
Partidul Social Democrat din Moldova declară că nu recunoaşte rezultatele alegerilor din 6 martie 2005. PSDM consideră, precum a şi declarat anterior, aceste alegeri drept fraudate, rezultatele cărora nu pot avea legitimitate.

Toată perioada electorală a fost marcată de încălcări grave ale normelor democratice şi ale legislaţiei în vigoare a RM, iar în ziua alegerilor a avut loc falsificarea masivă a voturilor. În consecinţă, voinţa poporului, care constituie baza puterii supreme în stat, a fost denaturată.

PSDM consideră concluziile observatorilor OSCE şi CE pripite şi formale, iar monitorizarea scrutinului superficială.

PSDM va prezenta săptămâna viitoare varianta finală a unui raport amplu privind fraudarea alegerilor din 6 martie 2005.

Constatăm, că rezultatele alegerilor nu au condus la consolidarea societăţii şi la schimbarea calitativă a puterii în stat. La ultima etapă a campaniei, imixtiunea Rusiei în procesul electoral a condus la polarizarea populaţiei pe principiile etnice şi lingvistice. Aceasta a constituit unul din factorii care au cauzat migrarea masivă a votanţilor ruso-lingvi de la PSDM, care a avut un mesaj de consolidare şi un program complex de guvernare PRO PSDM, spre alte formaţiuni cu un mesaj pro-rus agresiv.

PROgramul Poporului de edificare a statului de drept Social echitabil Democratic puternic Republica Moldova întruneşte principiile de bază şi implementarea lui reprezintă calea spre integrarea europeană şi lumea civilizată. PSDM propune viitoarei guvernări să implementeze programul PRO PSDM, programul de încredere a poporului.

PSDM se adresează cu un mesaj de mulţumire către alegătorii săi şi cu un îndemn de a continua împreună promovarea valorilor şi ideilor social-democraţiei europene în Moldova.

Suntem convinşi că aceste valori deja au prins rădăcini în Moldova şi noi vom continua lupta până la victoria social-democrată.

Centrul de presă al PSDM