Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiUCM

Adresarea Preşedintelui Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, către reprezentanţii vîrstei a treia

|versiune pentru tipar| UCM, 28 februarie 2005
Stimaţi alegători!

Îmi plec fruntea în faţa demnităţii şi înţelepciunii voastre şi mă adresez atît în numele meu personal, cît şi în numele Uniunii Tineretului Centrist din Moldova.

Sunt conştient de faptul, că unele greşeli comise de guvernele democratice anterioare, v-au dezamăgit şi v-au stresat. Ca rezultat, aţi pierdut încrederea în forţele politice, care au apărut ca o alternativă reală a partidului comunist. Aţi detestat valorile şi priorităţile democraţiei, fără a înţelege de fapt priorităţile acestora. V-aţi grăbit să acordaţi votul D-voastră de încredere din nou unui partid prin sorginte monopolist şi totalitar. Pentru promisiunea de a vă repune pe tejgea cîrnaţul de 2 ruble şi pîinea de 16 copeici din epoca socialistă. Patru ani de guvernare comunistă v-au demonstrat cu cîtă lipsă de respect şi iresponsabilitate v-au minţit cei care astăzi se mai află încă la putere.

Foamea, deportările, colectivizarea — toate aceste trăiri din destinele dvoastră v-au cimentat verticalitatea şi înţelepciunea. La 6 martie gîndiţi-vă la ziua de mîine a copiilor voştri. La generaţia tînără. Ei îşi doresc un viitor destoinic în ţara lor. Comuniştii reprezintă trecutul. Acest partid este incapabil să asigure viitorul. Uniunea Tineretului Centrist din Moldova se adresează cu apelul de a nu trăda la 6 martie copiii voştri şi viitorul lor.

Serviciul de presa al UCM