Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005Concurenţi electoraliSilvia Kirillov

Platforma electorală a candidatului independent Silvia Kirillov

|versiune pentru tipar|
Eu, candidat independent la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Kirillov Silvia, născută în anul 1966, în satul Bulboci, raionul Soroca, in familie de preot, familie de intelectuali, de naţionalitate moldovenească, domiciliată în mun. Chişinău, nu sînt membru a vreunui partid, căsătorită, am doi copii, studii superioare, preoteasă, Preşedintele Centrului Ortodocs de Caritate din Republica Moldova OCCM, lucrez în calitate de contabil-şef al SRL “BrokerVam”, cetăţean al Republicii Moldova, în calitatea mea de candidat independent la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, înaintez şi susţin următoarea platformă electorală:

Sunt pentru redefinirea spirituală a naţiunii noastre, (prin revenirea la tradiţiile strămoşeşti, milenare,) a identităţii noastre creştin-ortodoxe, sarcina primordială nu numai a mea, ci a tuturor concetăţenilor mei. În acest sens, voi pleda necontenit pentru introducerea în programele şcolare, a învăţămîntului religios obligatoriu, pentru toţi copiii.

Aşa vrea să mă explic mai concret, sperînd că sînt în asentimentul dumneavoastră. Despre ce e vorba? În primul rînd, doresc să vă spun despre cum înţeleg eu rolul existenţei cursurilor de religie obligatorii în şcoli. Societatea noastră, la ora actuală parcurge o criză spirituală şi morală fără precedent. Avem sute de mii de conaţionali care şi-au părăsit casele pentru a lucra în străinătate. Copii rămaşi fără supraveghere sau lăsaţi în grija rudelor, sau cunoştinţelor celor plecaţi. Aceşti copii, nebeneficiind de o educaţie religioasă şi şcolară, sub directa supraveghere a părinţilor şi pedagogilor, lăsaţi în voia sorţii, devin victime vulnerabile ale viciului manifestat sub diverse forme — infracţiuni, consum de droguri şi alcool, prostituţie şi altele. Existenţa, în cadrul programei şcolare, a cursurilor obligatorii de religie, încă din clasa întîia, creează un cadru moral civilizat de formare a personalităţii copilului, a viitorului adult. O educaţie şcolară religioasă, va avea efecte benefice în plan social pe termen lung. Acest tip de educaţie, care este fundamentală pentru om, va avea, în opinia mea, următoarele efecte:

O educaţie religioasă, făcută încă de pe băncile şcolii, va modela moral personalitatea socială a omului, făcîndu-l să respingă cu vehemenţă toate tentaţiile păcătoase care, la ora actuală, au devenit un flagel ce li se pare aproape firesc. Este vorba aici de păcatul preacurviei, a minciunii, a hoţiei sau sperjurului.

În limite constituţionale, dar şi în baza unor posibile amendamente ale Constituţiei, voi pleda necondiţionat înpotriva demonizării individului social, prin cartetocarea acestuia, utilizîndu-se numere de identificare personale, care au semnificaţii apocaliptice, intenţionînd să elaborez o nouă concepţie de legitimare civilă, conformă cu tradiţia noastră creştin-ortodoxă, dar şi în fucţie de necesităţile laice ale organizării administrativ-sociale din ţara noastră.

În acest sens, şi nu trebuie să vă explic prea mult domniilor voastre despre semnificaţia diabolică a acestor identificatoare personale, introduse abuziv în documentele noastre de identitate, intenţionez să lupt prin toate căile legale pentru apărarea dreptului libertăţii conştiinţei noastre, demnităţii omeneşti şi a dreptului de cetăţean. Voi protesta împotriva identificatorului, pomovînd eliminarea acestor coduri, întrucît există soluţii mult mai simple de legitimare a noastră. Voi atrage Atenţia la ceea că aceşti identificatori sînt nu un număr de blancuri documentare. Suntem o ţară creştin-ortodoxă majoritară, cu tradiţie milenară, iar introducerea acestor coduri de identificare sfidează însăşi fiinţa noastră naţională creştină, pentru care înaintaşii noştri, marii voievozi, au apărat aceste pămînturi şi biserica strămoşească, sfidînd orice sacrificiu, este suficient să invoc figura ilustră a inegalabilului Stefan cel Mare. Consider că am o datorie morală, de onoare, dar şi o obligaţie fundamentală ca, în calitate de creştin, să nu precupeţesc nici un efort pentru eliminarea acestor coduri care blasfemiază esenţa noastră spirituală Eu cred că identificîndune în aşa fel ni se încalcă drepturile religioase şi civile, deoarece aceste numere ne înlocuiesc prenumele şi numele de botez. În afară de aceasta, aplicarea numărului de identificare a fost calificat de Tribunalul Mondial din Niurenberg ca o crimă împotriva omenirii.

Voi promova o politică socială activă, care presupune creşterea nivelului de trai al populaţiei, grija faţă de cetăţean, de familie, considerînd că este o sarcină primordială a statului. Iniţiind un proiect de lege prin care să fie sancţionată drastic violenţa casnică, pentru protejarea de jure a personalităţii în cadru familial, dar şi pentru crearea de noi instituţii de consultanţă familială.

Întru asigurarea unei vieţi normale pentru bătrîni, pentru invalizii rămaşi fără tutelă, voi înainta iniţiative concrete pentru deschiderea şi funcţionarea de noi aziluri care trebuie să funcţioneze sub tutela statului şi pe baza altor resurse financiare şi materiale.

Voi susţine reformarea sistemului de asigurări medicale pe principiile economiei de piaţă. Banii transferaţi de întreprinderi, de persoane fizice vor fi gestionaţi la alegerea pacientului. Voi contribui la accelerarea procesului de deschidere a instituţiilor medicale private. Se va alege liber medicul de familie şi orice instituţie medicală solicitată de pacient.

Statul va fi obligat să acorde asistenţă medicală gratuită, inclusiv distribuirea medicamentelor pentru păturile social-vulnerabile.

Apărarea dreptului mamei şi copilului va avea un caracter primordial pentru stat. În acest context, voi pleda pentru lichidarea principiului ilegalităţii şi discriminării din Legea cu privire la protecţia copilului şi alte legi de protecţie a mamei şi copilului, inclusiv şi Legii bugetului anual, unde copiii sînt împărţiţi în “asiguraţi” şi “neasiguraţi”, plătindu-se indemnizaţii diferite, ncălcîndu-se astfel egalitatea lor în drepturi.

Pe plan intern, pledez pentru modernizarea instituţiilor statului, a economiei, a politicii sociale, care vor constitui obiectivul major pentru azi şi pentru viitor, întru ridicarea bunăstării oamenilor.

Voi pleda pentru depolitizarea organelor de drept (de facto) pentru instaurarea supremaţiei legii, a independenţei justiţiei, pentru alegerea judecătorilor de către întreaga comunitate.

Voi pleda pentru reducerea minimală a ministerelor şi departamentelor, a organelor de control şi voi simplifica exercitarea funcţionării acestora.

Voi pleda pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept, armonizarea legislaţiei naţionale, securitatea şi protejarea frontierelor, conform normelor comunitare.

Voi promova o politică fermă pentru excluderea obstacolelor de liberă circulaţie a cetăţenilor, în ţările europene, voi pleda pentru crearea unor mecanisme noi întru apărarea drepturilor cetăţenilor noştri angajaţi în activităţi peste hotare.

Voi contribui la iniţierea şi promovare a unor noi reforme pentru dezvoltarea iniţiativei private şi antreprenoriatului, pentru micşorarea impozitelor şi debirocratizarea economiei.

Voi pleda pentru simplificarea sistemului fiscal, pentru stabilirea unui impozit unic pentru toate întreprinderile mici, iar pentru cele mari — micşorarea impozitelor. În conlucrare cu alţi deputaţi, voi pleda pentru reducerea impozitului pe profit. Impozitul social va trebui să ajungă pînă la nivelul unui impozit unic, proporţional cu necesităţile obiective dictate de realităţile economice actuale. Voi susţine concurenţa liberă şi loială ca un instrument eficient de dezvoltare.

Voi susţine aplicarea unor noi forme pentru protejarea producătorilor autohtoni, tranzacţiile import-export, atragerea investiţiilor străine, simplificarea procedurilor de control a agenţilor economici, transparenţa în activităţile instituţiilor statului.

Consider că este necesar să-mi mobilizez toate forţele pentru elaborarea a unui Program naţional prin care să creem condiţii atractive de revenire în ţară a conaţionalilor noştri care lucrează peste hotare.

Voi pleda pentru crearea de locuri noi de muncă prin intermediul avansării de priorităţi bussines-ului mic.

Mă voi consacra majorarii pensiilor cetăţenilor care au activat în sectorul agrar al statului, pe tărîmul educaţional şi protecţiei sănătăţii colectivităţilor din spaţiul rural.

Mă voi implica activ, în redirecţionarea veniturilor bugetare în sfera socială, inclusiv pentru sporirea pensiilor, a salariilor, iar salariul mediu, în sfera bugetară, în raport cu valoarea coşului minim de consum, iar pe parcursul a 4 ani voi pleda pentru majorarea pensiilor pînă la nivelul coşului minim de consum.

Aceasta se va întîmpla dacă noul Parlament, odată ales, împreună cu alte resurse de sporire a depunerilor pentru aceste probleme sociale, va micşora, în regim de urgenţă, multiplele cheltuieli de stat neîntemeiate: reducerea numărului de funcţionari, diminuare considerabilă a deplasărilor costisitoare si inutile în străinătate, pe banii statului, stopare organizării diferitelor summit-uri cu rezultate ineficiente pentru ţară, stoparea dotării demnitarilor de stat cu maşini scumpe şi luxoase, acordarea, din contul statului, de vile şi apartamente şi a sporirii pe ascuns a salariilor demnitarilor şi a pensiilor acestora.

Mă voi pronunţa pentru un popor integru al unei Moldove Suverane, indiferent de componenţa etnică — moldoveni, români, ucraineni, ruşi, găgăuzi, bulgari, rromi sau evrei, independent de religie şi viziune politică. Să nu uităm trecutul, să trăim prezentul şi să făurim viitorul!

EU CRED împreună, cu Dumneavoastră, vom învinge!