Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar| AMN, 15 februarie 2009

Pe 14 februarie la sediul Aliantei Moldova Noastra candidatii de pe lista AMN s-au lansat in campania pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. In ce priveste fromalitatea, lor li s-au inmanat legitimatiile de candidat in deputat, eliberate de Comisia Electorala Centrala.

Inainte de partea oficiala, asa cum se cuvine crestinilor sa faca la orice inceput, adunarea a fost blagoslovita de un sobor de preoti (format din reprezentanti ai ambelor Mitropolii Crestin-Ortodoxe, a Moldovei si a Basarabiei). Toti impreuna ne-am rugat sa ne lumineze bunul Dumnezeu si sa ne apere de lucrarea cea rea si de dusmani.

A urmat un minut de reculegere in memoria lui Grigore Vieru de ziua de nastere a poetului. Si, pentru ca asa-i dat pe pamant, a fost felicitat cu ocazia zilei de nastere Sandu Grecu, directorului Teatrului SATIRICUS “I.L. Caragiale”, fruntas al AMN si moderator al evenimentului. Aceste momente au exprimat, in mod firesc un mesaj al partidului, care spune ca noi venim la Putere penru a pune in capul mesei ceea demnitatea omeneasca.

In adresare sa, inainte de a prezenta candidatii, Presedintele AMN, Serafim Urechean a pus trei accente: obiectivul absolut al campaniei — “la fiecare dintre cele 103 legitimatii AMN trebuie sa adune cate 6 mii de voturi, peste 600 de mii de sustinatori; numai asa AMN va demonstra ca este «Forta care Invinge!»; lupta electorala va cere sacrificii inca greu de prevazut, pentru ca trebuie sa dam jos dusmanii diabolici si putrenici, cocotati in capul tarii si sa asiguram revenirea in spatiul civilizatiei europene; candidatii AMN sunt in prima linie a acestei lupte, petnru ca anume ei au rezistat 8 ani de regim, au pastrat vie sansa revenirii la democratie si au cea mai solida baza in toata tara”.

S-au inmanat legitimatiile de candidat, dupa care toti cei inaintati pe lista AMN au adoptat un “Apel catre Moldova”, mesajul catre concetateni in startul campaniei electorale, pe care il gasiti in anexa prezentului comunicat.

AMN — Forta care INVINGE!

Centrul de Presă al AMN